Harbour Attic / Gosplan

- Advertisement -

Harbour Attic by Gosplan

The Harbour Attic project is a flat refurbishment in Camogli, a charming village near Genoa. This is a small holiday flat, an attic above the old fishermen’s harbour. The project aim was to build two bedrooms, a studio, a living room, a kitchen and a bathroom, despite the gambrel roof and the very small floor surface. That led to a tailored apartment, where each room is a piece of furniture: after you have used it, you can close it. The outcome is halfway between an existenzminimum challenge and a fashionable Le-Corbusierian cabanon.

Architects: Gosplan
Project: Harbour Attic
Location: Camogli, Genoa, Italy
Photography: Anna Positano

Harbour Attic by Gosplan 1

Harbour Attic by Gosplan 2

Harbour Attic by Gosplan 3

Harbour Attic by Gosplan 4

Harbour Attic by Gosplan 5

Harbour Attic by Gosplan 6

Harbour Attic by Gosplan 7

Harbour Attic by Gosplan 8

- Advertisement -

Pacific Pavilion by Studio John Irving Architects

The Pacific pavilion opens out in two directions, to the east (ocean) and to the west (farm). The views in both directions seem to go forever, the rolling hills give the ocean views a run for their money. The remote location meant the project needed to be manage extremely well and it also needed to fit within a challenging timespan.

Richmond Avenue House / Lipton Plant Architects

This end-of-terrace Islington town house in London’s Richmond Avenue was creatively transformed by Lipton Plant Architects (LPA). From the architect: Our unique process has transformed...

Embroidered Flower Lobby: a playful way to decorate the walls of a house

Inspired by the Japanese stitch art "Sashiko", Tripasai Architect presents us Embroidered Flower Lobby, a unique and playful way to decorate the walls of...

Bornova Penthouse Inspired by Wabi-Sabi Style / Unlimited Design

The Bornova penthouse situated on one of the highest places in İzmir has one of the best views in the city. The concept of the flat is a combination of a city home, office, party area and even a comfy hotel concept at times.

19th Century Manhattan Townhouse Renovated by Lubrano Ciavarra Architects

At only 15 feet wide, this petite Manhattan townhouse expands beyond its envelope. A sophisticated palette of materials including white washed wood floors, tinted concrete, stainless steel, and white onyx provides a gallery-like setting for the client’s modern art collection.

Manhattan MicroLoft – Radical Transformation of a Tiny Apartment

Completed by Specht Architects, Manhattan MicroLoft involved the radical transformation of a tiny, awkward apartment at the top of a six-story building. With only 425...

Tudor House: Restoration and Extension Project by Joeb Moore & Partners

The restoration project and spatial extension of this Tudor-style residence from Rye, New York, was developed by Joeb Moore & Partners Architects. The addition responds to the key parameters of the existent house ...

Grams Gård Farm House / Dive Architects

Grams Gård was built in 1851 and used as a farm until the 1980s by the Gram family. It is located in Österlen in Skåne. The farm is located on top of a small hill overlooking the sea; towards Hanö Bay beyond Simrishamn in the north and Bornholm is clearly visible to the south.

Family Farmhouse Built With Salvaged Materials from an Antique Barn

The owner’s goal was to create a lifetime family home using salvaged materials from an antique farmhouse and barn that had stood on another portion of the site. The timber roof structure–as well as interior wood cladding and interior doors–were salvaged from that house and combined with new, sustainable materials

Triangular Shape Tiny House by BIG – Bjarke Ingels Group

BIG has just announced Bjarke built an triangular shape tiny house. Called A45, the first prototype already in place in the Catskills, in upstate New York, was constructed by Klein. The idea behind the project was to create a house that could be fully customisable both inside and outside, with the small structure having the ability to be fully built on a functional site within just four – six months.

Alterations and Additions to an Existing 60`s Residence: Writer`s House

Writer`s house is an alteration and additional to an existing orange brick veneer residence that was originally designed in the late 1960`s by Michael R. E. Feldhagen. The house was originally built for the current occupants grandparents who were jewish holocaust survivors and immigrated to Australia a few years prior to building the house.