PhotographerAmit Gosher PhotographySavion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four

Savion Residence – “L” Shaped House for a Family of Four

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four

Savion residence is a single-family home designed by Israeli studio Neuman Hayner Architects. Located in Savyon, Israel, the house has an area of 380 square meters.

Description by Neuman Hayner Architects: The house was planned for a family of four. Two cubes separated by a passage combine into an “L” shaped house. The front cube, of double height space, holds the public areas: entrance, living room, kitchen, dining room (all on the ground floor) and a study on the first floor. The passage, 4 meters wide, continues the patio, which is the center of the house, and separates the public wing and the private wing. The rear cube, (the private wing) has 3 floors: The ground floor holds a living room, two children rooms, a laundry room and a guests w.c. The 1st floor holds the master bedroom, and a bridge passage to the library (on the front cube). The basement is well lightened and ventilated by a large patio, and holds a guest’s room, a safe room, and a storage room.

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (1)

The bridge “casts a shadow” on the ground floor, enhanced by a 120 cm wide concrete strip. The kitchen island aligns accordingly. The bridge is composed of white pine wood, and continues as a strip into the master bedroom and the adjacent open bathroom, with concrete flooring on both sides. The tree barks cover the front yard, are also used in the passage and enhance the concrete strip. The swimming pool is covered by marbelite and flows into a waterfall towards the bamboo trees. Dry bamboo is used as railings and outdoor walls. The house includes many hanged objects, like swings, as well as outdoor sittings and a bed in the children rooms.

Project: Savion Residence
Architects: Neuman Hayner Architects
Design Team: Sharon Neuman, Hila Tzur
Constructed Area: 380 Sq. Meters
Premise: 1000 Sq. Meters
Photography: Amit Gosher

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (26)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (15)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (17)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (27)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (18)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (28)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (9)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (19)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (16)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (8)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (14)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (20)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (21)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (4)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (5)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (6)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (25)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (24)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (22)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (23)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (7)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (3)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (10)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (2)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (12)

Savion Residence - “L” Shaped House for a Family of Four (13)

Subscribe to our newsletter

The Recyclable House / Inquire Invent Pty Ltd

The Recyclable House was designed and built by Quentin Irvine, Managing Director of Inquire Invent Pty Ltd. Aesthetic inspirations for the house were drawn from iconic Australian galvanised steel wool sheds, hand crafts and industrial.

Chestnut Residences by Edmonds + Lee Architects

For this four-story multifamily condominium building, Edmonds + Lee related the massing of the three-unit structure to the neighborhood’s existing context, but contrasted the neighboring facades with the use of contemporary details and a subtle play on plane and volume, all through the careful deployment of a crisply detailed glass box gently nudged into the street.

Brookline Victorian Townhouse – Adaptive Reuse by Kripper Studio

ADCO Realty engaged Kripper Studio to restore and completely re-imagine an historic Victorian-style residence and turn it into a contemporary and elegant duplex with expanded living space.

Concrete Penthouse Inspired by Cubist Art and Arte Povera Movement

Inspired by the beautiful panoramic view of the River Schelde and the bluestone along the gray quayside, the Concrete Penthouse project is arranged around the axes of its views and volumes allowing each zone to take advantage of this spectacular location.

MAD Apartment by JAAK Design / Hong Kong

MAD Apartment is a studio home designed by JAAK Studio in Hong Kong. The name JAAK, a homophone of cantonese pronunciation - “宅 (home)“, is...

Recommended Stories