Small Town House, London / Studiomama

- Advertisement -

Small Town House

Situated in London’s vibrant East End, this former carpenter’s workshop was transformed into a bespoke multi-level living space by Studiomama. Small Town House has an area of 45 sqm.

Project description: In the heart of London’s East End just behind Bethnal Green Road is a cobble stone alley, where we have just completed transforming a former carpenters workshop into a town house for short or longer stay in London. With a warm Scandinavian, urban feel the interior scheme has unique design elements including a hanging sleeping pod in the form of a shed and in addition ‘hacked’, brightly colored furniture and fittings built by local craftspeople.

Small Town House 1

The space is playful and with a full spec hand built kitchen with quality appliances, utensils. The living area is on the ground floor and one floor up is comprised of a bed pod, lounge with work area and bespoke moulded bathroom. Suspended above this area is a hanging pod in the form of a mini house, with a small double mattress and a single mattress. The entire scheme both internally and externally has been designed sympathetically to preserve the integrity of the existing structure.

Small Town House 3

Small Town House 4

Small Town House 5

Small Town House 6

Small Town House 7

Small Town House 2

Small Town House 11

Small Town House 8

Small Town House 9

Thank you for reading this article!

- Advertisement -

FWH Vipiteno House / Jab Studio

FWH Vipiteno House is a mountain home recently designed by Milano-based Jab Studio. The house is a mountain mansard where tradition and innovation are related continually.

Minimalist Design and Organic Touches in Central Park West Apartment

155 Central Park West Apartment is a project completed by Brian Messana and Toby O’Rorke, partners of the New York firm Messana O’Rorke. With an area...

Madison Park House / Conard Romano Architects

Conard Romano Architects in collaboration with Prestige Residential Construction delivered quiet sophistication and meticulous attention to detail in this custom home. This new house on...

Quilotoa Overlook is Located in the Top Edge of the Crater of an Active Volcano

Located in Ecuador, Quilotoa Overlook is a project that has resulted from collaboration between Javier Jorge Andrade Benítez, Javier Mera Luna and Daniel Moreno...

Stunning Stone House in Switzerland Unveils Modern Interiors

Wespi de Meuron Romeo architect has renovated a single family house on the Lake Maggiore. This stunning stone house is situated in an interesting urban context close to the historical core of Ascona, Switzerland.

Trott Residence / ThoughtCraft Architects

The Trott residence and site are designed as one; weaving together inside and outside, building and nature, old and new. This home features a green roof and a 10kW solar array.

Victorian Slot House / Studio Octopi

Victorian Slot House is a terraced house in north London recently redesign by Studio Octopi, a creative architecture practice based in central London, established in...

Cascading Creek House Generously Embracing Surrounding Nature

Designed by Bercy Chen Studio, Cascading Creek House was conceived in agreement with geographical elements of Central Texas, with the intention to benefit of...

Marble Falls Modern Ranch / J Christopher Architecture

Hidden away on a large acreage near Marble Falls, TX, this ranch home floats atop a rocky cliff overlooking rushing creek waters below. Porch dwellers dangle over the cliff edge on cantilevered decks extending as much as 15 feet.

Tree House Hotel in China – Qiyunshan by Bengo Studio

The Qiyun Mountain Tree House Hotel is located in the region of Xiuning County which is 33 kilometres south of Huangshan City, Anhui Province. As a part of the Qiyun Mountain Scenic Area, the tree house is surrounded by a sea of red cedars.

Cloud House / Akin Atelier

Cloud house is a private home located at Bondi Beach. The concept was to maximise the opportunity for light to interact with the surfaces of the house, like the facets of a cloud. The Cloud house is open towards the East of the site to benefit from the morning sun, while the internal courtyard allows sun throughout the day to flood the double height living area.