5 Storey Victorian Terraced House Completely Renovated by Vita Architecture

5 Storey Victorian Terraced House Completely Renovated by Vita Architecture

Project: 5 Storey Victorian Terraced House Renovation
Architecture: Vita Architecture
Collaborators: Echro Project, Architecture Hub
Location: Parsons Green, London
Year 2019
Photos provided by Vita Architecture

The project began in September 2018 and was completed in January 2020. It is a rear, loft and basement extension and includes a complete refurbishment across an existing 5 storey Victorian terraced house.

5 Storey Victorian Terraced House Completely Renovated by Vita Architecture

The proposal’s brief centred around creating a new home for their growing family. The existing property was previously split across separate units with varying levels, our proposal looked to amalgamate the separate flats and create a larger home, with an open plan ground floor kitchen and dining space. Upstairs, the internals are completely remodelled to provide 5 new bedrooms with associated ensuites and walk in wardrobe spaces. The internal material palette salvaged a beautiful existing herringbone timber in the ground floor living, kitchen and dining spaces whilst the remodelled upstairs were furnished with softer pastel colours. Externally, we used crittall windows to complement the reclaimed brickwork and rooflights.

5 Storey Victorian Terraced House Completely Renovated by Vita Architecture

5 Storey Victorian Terraced House Completely Renovated by Vita Architecture

5 Storey Victorian Terraced House Completely Renovated by Vita Architecture

kitchen, Vita Architecture

5 Storey Victorian Terraced House Completely Renovated by Vita Architecture

5 Storey Victorian Terraced House Completely Renovated by Vita Architecture

living room, Vita Architecture

bedroom, Vita Architecture

bathroom, Vita Architecture

bathroom, Vita Architecture

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

1908 Noe Valley Cottage Transformed into a Cohesive Modern Dwelling 1

1908 Noe Valley Cottage Transformed into a Cohesive Modern Dwelling

A research scientist with an eye for detail approached us with a modest vision and a couple of basic practical needs: First, transform a 1908 Noe Valley cottage– with a history of subpar alterations – into a cohesive modern dwelling.
Newton 105 Restaurant by Código Z Arquitectos 2

Newton 105 Restaurant / Código Z Arquitectos

Situated in the heart of Polanco, Newton 105 Restaurant is conceived as an opportunity to bolster one of the commercial areas with the highest...
Carter House - Contemporary Two Storey Extension to a Victorian House

Carter House – Contemporary Two Storey Extension to a Victorian House

The proposal, located within the Winchester City Conservation area, comprises of a full width ground floor extension, extending 1500mm out from the existing rear extension footprint.

Thai Beach House in Coco-NutNume Resort

Thai Beach House was completed in 2015 by NPDA studio. The house was mainly designed as a home after retirement for the owner and, at...
Winter Vacation House in Warren, Vermont 7

Winter Vacation House in Warren, Vermont

Green Mountain Retreat is a winter vacation house in Warren, Vermont. The house sits quietly at the top of a meadow with an open westerly view below. The client and architect focused on integrating the residence into the landscape ...

More Articles Like This