Slow Hill, A Nude Palette Slow-Living Micro Apartment

Slow Hill, A Nude Palette Slow-Living Micro Apartment

Project: slow-living micro apartment
Interior Design: Co+in Collaborative Lab
Designer: Nico Andriano
Location: Jakarta, Indonesia
Year of completion: 2021
Project size: 25 sqm
Photography: Co+in Collaborative Lab

This 25sqm studio apartment is located in the center of the business district in Jakarta, the capital of Indonesia, where most of the city’s foreign embassies and the tallest skyscrapers are located in the area.

Slow Hill, A Nude Palette Slow-Living Micro Apartment

Having limited space to accommodate the needs to live and work and the same, the owner commissioned the local design studio Co+in Collaborative Lab to come up with a tailored design solution for the apartment to fulfill all basic living functions and adaptive with a remote work lifestyle.

Slow Hill, A Nude Palette Slow-Living Micro Apartment

The main design challenge is to create generous storage spaces to avoid the visual clutter of the small-size apartment. Within the enclosed space, the client also wants to have a multifunction space that allows the space to transform into a home office within a few seconds.

Slow Hill, A Nude Palette Slow-Living Micro Apartment

axonometric

It consists of a foyer, a fully equipped kitchen, a wardrobe, a dressing table that works as a stair as well as a kitchen extension, a living area/guest area/dining/home office, main bed area, and bathroom.

Slow Hill, A Nude Palette Slow-Living Micro Apartment

A multifunction platform that serves many functional spaces of the apartment is the key element of the design. The main bed platform acts as the center of the activities, to sleep, to study, to work, to dress up, and to hide things. On a daily basis, The Hidden table and the cabinet function as a home office with the current remote working condition. When there is a guest over, the sofa can be turned to bed quickly, and the stairs can act as an extra sitting area. The Wall ledge is equipped with a moveable shelf and hook to enable the owner to swap things as needed.

Slow Hill, A Nude Palette Slow-Living Micro Apartment

This Slow-Living Micro Apartment is filled with a calming, muted, nude palette that contrast the surrounding busy area, a calming minimalist home. Terrazzo pattern solid surfaces are used throughout heavy-duty such as kitchen top, backsplash, and stair, an easy-clean material as well as to bring some a hint of pattern to the apartment.

Slow Hill, A Nude Palette Slow-Living Micro Apartment

floor plan

To visually connect the apartment, the cabinetry is highlighted with a slightly darker shade vertical lining detail of the main timber structure, with an additional fluted panel profile to make the room look much taller. The multifunctional wall ledge in the marble motif also helps to put a perception of a deeper room with the bold horizontal lining. The design is softened with rounded shape features throughout the apartment that wrap the custom cabinetry. In addition, to help the space look much more spacious, The TV timber structure is slightly bent at 3 degrees, to visually avoid the cramped storage area look of the whole apartment.

bedroom, Co+in Collaborative Lab

kitchen, Co+in Collaborative Lab

bathroom, Co+in Collaborative Lab

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Palkovice House by Qarta Architektura

Architects: Qarta Architektura Project: Palkovice House Location: Palkovice, Czech Republic Area 385.0 sqm Photographs: Jiří Hurt Palkovice House is a single-family house designed by Praha-based Qarta Architecture. Project description: The house is...
Vans Headquarters in Costa Mesa, California 1

Vans Headquarters in Costa Mesa, California / RAPT Studio

The new Vans headquarters designed by Rapt Studio is LEED Platinum, the highest standard for sustainability, making it the most sustainable in all of Orange County. The 182,000 sq ft center houses 5 fully merchandised showrooms with upcoming collections, a retail mock store, and a working library.
Cedar-Clad Cabin Inspired by Scandinavian Design and the ‘Hygge’ Mindset

Cedar-Clad Cabin Inspired by Scandinavian Design and the Hygge Mindset

The 600 square foot, cedar-clad cabin, built sustainably off-grid, is located on Greg’s family farm in the Ohio Valley. Documented as an episode of Discovery Network’s Building Off the Grid series ...
Villa Sophia, a Smart Home with Artificial Intelligence

Villa Sophia, a Smart Home with Artificial Intelligence

Villa Sophia is like the center of the Universe around which all of life revolves. When the young couple returned to the Czech Republic from Canada, they both wanted to return into the Prague social life.
Indoor Leisure Chair Inspired By Clouds

Indoor Leisure Chair Inspired By Clouds / Cheng Tsung Feng

Daydreamer by Cheng Tsung Feng is an indoor leisure chair (sofa), the concept derived from the imagination of cloud in our childhood. It is used material which can be free to change ideal form and the most comfortable posture is just like a cloud.

More Articles Like This