Residential ArchitectureApartmentsA Bachelor's Pad Designed with Black, White and Gold

A Bachelor’s Pad Designed with Black, White and Gold

A Bachelor's Pad Designed with Black, White and Gold

Project: Bachelor’s pad
Architects: Asolidplan
Location: Tanjong Katong, Singapore
Year 2019
Text by Asolidplan

A bachelor’s pad with a luxurious view is designed with restraint around a reinterpreted classic palette of black, white and gold, so as to let the views stand out.

A Bachelor's Pad Designed with Black, White and Gold

The client wanted the entertaining of his intimate group of friends to be constantly accompanied by the stunning view outside.

kitchen, Asolidplan

We reconfigured the previously enclosed kitchen and yard to create an open kitchen and bar that now becomes now connected to the view. The client now has three separate but connected spaces to enjoy the view – the living, the dining, and the bar/kitchen. The backsplash of the kitchen is in black tinted mirror to further reflect the view.
Even the master bedroom becomes a potential entertaining space, with a counter height desk also facing the view, acting as a headboard of the window-facing bed.

A Bachelor's Pad Designed with Black, White and Gold

While bachelor’s pads tend to be dark, we chose to use a lighter palette of black, white and gold for lightness and restraint, and to let the views stand out. We calibrated the palette with the terrazzo flooring of black, grey and gold aggregates, and designed everything around the terrazzo.

dining area, Asolidplan

The kitchen and island bar, being set away from the window, were allowed to be more expressive. A golden lantern-like suspended centrepiece conceals bottles, while drinks are mixed on a countertop in Noir Saint Laurent with solid brass edging.

bedroom, home office, Asolidplan

Even the chosen art work of a young boy looking out perfectly directs visual attention out to the city view.

bathroom, Asolidplan

A Bachelor's Pad Designed with Black, White and Gold

Central Otago House by Sumich Chaplin Architects

Central Otago House is a traditional mountain refuge designed by New Zealand studio Sumich Chaplin Architects. Description by Sumich Chaplin Architects: This mountain house is...

Public Gallery and Cultural Space – GaP / ORA Studio

GaP / Gallery and Space is a new cultural space which aims to educate the public about art and to keep the interest in art alive in the town of Znojmo. GaP is run by the Art to Znojmo Association

The Horizontal Shower Can “Wash” any Stress and Fatigue

What could we associate with the idea of total relaxation? We believe that a horizontal shower system could eliminate any tension from our body...

Fish Creek House in Wilson, Wyoming / JLF Architects

The Fish Creek house is located within the “Bohemian Fringe” of Wilson, Wyoming. It is built into a mature pine and spruce forest with views out of the forest edge across the Snake River Valley

A Small Private House Near Riga / INT2 Architecture

A small private house is located in a picturesque place about 30 km from Riga. The land plot is on the boarder of the forest and is located near the Gulf of Riga.

Related Articles