Rabb Glen House by Davey McEathron Architecture

Rabb Glen House by Davey McEathron Architecture

Project: Rabb Glen House
Architects: Davey McEathron Architecture
Interior Styling: Sojourn Staging
Landscape Design: Courtney Tarver
Location: Austin, Texas
Year 2018
Photography: Leonid Furmansky
Text by Davey McEathron Architecture

This Rabb Glen house was designed to minimize the building footprint on a small lot in the bustling South Austin urban landscape, while offering spacious rooms and outdoor connections through large, punctuated fenestrations throughout.

living room,  Davey McEathron ArchitectureThe public spaces on the first floor focus towards the backyard through a large 12’ sliding glass door that opens to a covered porch and a double sided fireplace, while allowing gracious amounts of natural light to pour into the Living Room.

kitchen, Davey McEathron ArchitectureVibrant colors in the Kitchen invite family and friends into the experience of creating meals and memories. Midnight Moscow from Sherwinn Williams is complimented by handmade cement tiles from Austin local, Clay Imports.

kitchen, Davey McEathron ArchitectureThe Master Bedroom nests on the 2nd floor with its uniquely articulated ceiling, punched skylights and a large window that frames the front yard. The 3rd bedroom is cantilevered over the backyard, floating like a tree house, to create a shady retreat from the hot Texas sun. The third floor is designed to nest under the roof like a finished-out attic – adding a playroom and a 4th bedroom, while rendering surprising and unusual spaces that are sure to inspire the young denizens of the house.

Rabb Glen House by Davey McEathron Architecture

bedroom, Davey McEathron Architecture

Rabb Glen House by Davey McEathron Architecture

bathroom, Davey McEathron Architecture

Rabb Glen House by Davey McEathron Architecture

Rabb Glen House by Davey McEathron Architecture

Rabb Glen House by Davey McEathron Architecture

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Ramat Hasharon Residence by Tal Goldsmith Fish Design Studio

The Ramat Hasharon residence was planned for a couple holding senior positions, who decided to move their offices to their home so as to be with their young children throughout the day. The challenge was to plan a space where the parents would have constant control and eye contact with the children and, on the other hand, the possibility of separation and privacy when working.

Backyard Art Studio Designed for a Retired Art Teacher

This backyard art studio was created for a retired art teacher who still loves to create art and share the experience with her two daughters. Her home did not provide adequate guest quarters, so the art studio doubles as a guest/pool house

Tropical Eco-Friendly House by Alberto Zavala Arquitectos

Casa Guazuma is a tropical eco-friendly house designed by Alberto Zavala Arquitectos in Villahermosa, Tabasco, Mexico. Description by Alberto Zavala: Weather conditions in the area, the topography and...

Shenzhen Heytea Lab – Design for More Commercial Experiences

The improvement of consumption and the convenience of digitization have promoted the transformation and formation of new consumption patterns and consumer groups. China is accelerating its entry into a new era of consumption.