Residential ArchitectureHousesA Queenslander Takes on a New Personality with a Double-Height Extension

A Queenslander Takes on a New Personality with a Double-Height Extension

A Queenslander Takes on a New Personality with a Double-Height Extension

Project: Double-Height Extension
Architects: Shaun Lockyer Architects
Project Team: BS Builders, Westera Partners
Location: Paddington, New South Wales, Australia
Year: 2018
Photo Credits: Scott Burrows
Text by Shaun Lockyer Architects

A Queenslander in the leafy suburb of Paddington takes on a new personality with this very progressive and unexpected double-height extension. The project explores the idea of recalibrating interior space to challenge the concept of verandah by the creation of operable walls and occupiable edges. A challenging but textural palette of concrete, stone and spotted gum timber creates a sanctuary on the hillside from where panoramic views of Brisbane can be enjoyed. A careful curation of landscape, home and interior delivers a cohesive, comfortable and architecturally engaging outcome.

A Queenslander Takes on a New Personality with a Double-Height Extension

A Queenslander Takes on a New Personality with a Double-Height Extension

outdoor, open space, dining area,

kitchen

dining area

living room

A Queenslander Takes on a New Personality with a Double-Height Extension

bathroom

bedroom

A Queenslander Takes on a New Personality with a Double-Height Extension

A Queenslander Takes on a New Personality with a Double-Height Extension

A Queenslander Takes on a New Personality with a Double-Height Extension

A Queenslander Takes on a New Personality with a Double-Height Extension

San Gabriel House by Isaac Peral Arquitectos in Alicante, Spain

The Barrio de San Gabriel is undergoing urban transformations. In this street has been constructed San Gabriel house that bets to promote the life of neighborhood, unlike the new multi-family blocks.

Complete Reform of a 34 Square Meters Apartment in Downtown Madrid

A dual strategy is applied to this complete reform project: Firstly, the floor plan arrangement is based on an L-shaped service band that integrates the access, wet areas, storage areas and leisure spaces.

Ramsar Fields House / John McAuley Architecture

Located in the middle of a 75 acre open grass paddock, the Ramsar Fields House enjoys uninterrupted views in all directions. The challenge was to design a house that makes the most of this incredible location.

Luxury Bedroom and Art – Arredoclassic Bedrooms

Whenever I think about Italian design the word elegance comes to my mind. Arredoclassic is a prestigious Italian brand who has succeeded to majestically...

Beautifully Renovated Apartment in Amsterdam by Chris Collaris Design

The renovation of this apartment from Watergraafsmeer Amsterdam, organized on two floors, with a basement and a small garden was designed by Chris Collaris...

Related Articles