Alpine Noir Chalet / Casework Design Studio

Alpine Noir Chalet, Casework Design Studio

Project: Alpine Noir Chalet
Interior Design: Casework Design Studio
Architects: Keystone Architecture
Location: Government Camp, OR , United States
Area: 2430 ft2
Completion date 2017
Photographer: Mikola Accuardi

When you think of mountain cabin, modern and funk aren’t words that come to mind. So we jumped at the opportunity when our clients talked about their dream of a small, modern chalet. Words like alpine, funk, and gezellig drove the design direction.

Alpine Noir Chalet, Casework Design Studio 1

With a simple palette of black, white and whitewashed wood in place, we planned calculated hits of color and pattern to warm the space but also keep the focus on the high ceilings and big windows.

Alpine Noir Chalet, Casework Design Studio 2

We needed a statement print. Whitewashed floors, white walls, black trim and high ceilings felt too stark, especially for a mountain home. Our client mentioned the Rijksmuseum in Amsterdam, a city that was a major source of inspiration for Alpine Noir Chalet project early on and a place near to their hearts (they lived in Amsterdam for a few years). The Rijks is special. The museum promotes using their masterpieces so you can attempt your own “masterpiece”. Rijksstudio makes high resolution images of their art available for download. For free. Yes, FREE, it’s amazing what you can do and they hold a competition each year to support the art others make from their art. All that they require is an account. So incredibly innovative and forward thinking!

Alpine Noir Chalet, Casework Design Studio 3

Alpine Noir Chalet, Casework Design Studio 4

Alpine Noir Chalet, Casework Design Studio 5

Alpine Noir Chalet, Casework Design Studio 7

Alpine Noir Chalet, Casework Design Studio

Alpine Noir Chalet, Casework Design Studio 9

Alpine Noir Chalet, Casework Design Studio 10

Alpine Noir Chalet, Casework Design Studio 11

Alpine Noir Chalet, Casework Design Studio 11

Alpine Noir Chalet, Casework Design Studio 13

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Pool Villa in South Korea by Rieuldorang Atelier

The Pool Villa in the ground, the nature in the house. A house-shaped white shell is the space embrace the nature. The residential space lower than the ground level enables a variety of spatial experiences through the skip floor planning.

Grange Triple Double House / Williamson Williamson

Architects: Williamson Williamson Project: Grange Triple Double House Construction Manager: Derek Nicholson Inc. Size: 3,500 s.f. Location: Toronto, Ontario, Canada Photography: Bob Gundu A corner lot in Toronto’s gritty Chinatown...

Wardour Street Apartment / Design Haus Liberty

Design Haus Liberty designed the interiors for the 1033 sqft 2-bedroom apartment in Wardour Street featuring exposed brick walls, timber ceiling beams, crittall windows...

MAKE Architecture Adapted Japanese Sliding Timber Screens to Renovate an Australian Home

Amado are external sliding timber screens used on Japanese traditional houses to protect the inner layers of shoji screens from the weather. The Amado House adapts sliding screens to address Australian conditions, moderating harsh sun and discouraging blowflies with flywire replacing rice paper.