An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes

An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes

Architects: Hogarth Architects
Project: Old Tyre Shop Converted in Apartments
Location: Rylston Road, London, United Kingdom
Year 2018
Photographs: Courtesy of Hogarth Architects

Rylston Road is the transformation of an old tyre shop into two beautifully designed maisonettes. The lower flat is a slick and colourful duplex apartment with a huge, warehouse-like, open living room/kitchen area opening onto the garden.

An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes 1

To the front of the ground floor is the master suite. Set just behind the huge main front window, its entire front wall is made of frosted glass. This has an architectural rainbow infinity light set inside providing a watercolour canvas effect for after dark. Completing this bedroom area is a two metre run of fitted wardrobes and a glass door opening into the stunning polished concrete master ensuite shower room.

An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes 2

Also on this floor, the main bathroom has been meticulously designed to include a high level window with views of the Pugin Church and a deep, square deep Jacuzzi bath.

An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes 2

The lower floor has been arranged impeccably to provide the most incredible space for both dining and entertaining, there can’t be many better. Light pours in the front via the breathtaking light well and into the rear via the wide, triple bi-fold doors and full height structural glazed window beside it. A poured resin floor and exposed beams add to the feeling of modern industrial; so does the eco-alcohol fuel fire built into the sleek, west-wall, low-level storage with its slate surface.

An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes 4

Equally architectural outside as in, the private rear garden space is tiled and sits behind the bi-fold doors making it an ideal extension of the internal entertaining space.

An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes 5

An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes 6

An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes 7

An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes 8

An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes 9

An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes 10

An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes 11

An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes 12

An Old Tyre Shop Transformed into Two Beautiful Maisonettes 13

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

By Removing a Wall Full of Cabinets, this Small Kitchen Feels Larger and Looks Refreshed

Small kitchens require careful design to help them live larger. Before this remodel, this petite kitchen was closed off from the rest of the space and nearly dysfunctional.

Blackrock House / Scullion Architects

This new house is situated on a south facing hill not far from the predominantly red-brick town of Dundalk, Co Louth. The Blackrock house is compact and embedded into the hillside.

Mercer Island Residence / Graham Baba Architects

Originally built as a modest beachfront cabin in the 1960s and subsequently modified through a series of piecemeal renovations, by the time the client acquired the house its design integrity had long ceased to exist.

Vandal Restaurant Celebrates Street Art and Street Food

Located in New York, Vandal Restaurant was completed in January 2016 by Rockwell Group. Description by Rockwell Group: Located on Bowery, the TAO Group's Vandal...

Elliott Ripper House Combines Modern Features with Warm, Rustic Touches

The Elliott Ripper House project presents an appropriately simple and direct extrusion of an existing archetypal form within a sustainably modest footprint. Treated pine rusticated weatherboards extrapolate the existing material and finish found at the front of the house

Contemporary Duplex in Ramat HaSharon Displaying an Industrial-Creative Look

A contemporary duplex apartment in a new, residential building. The central idea behind the design was the creation of visual link between the floors (15th and 16th), to reinforce the vertical relationships and transform the cross sections of the spaces into more important and significant elements.