Residential ArchitectureHousesSlim House in London by alma-nac

Slim House in London by alma-nac

Slim House in London by alma-nac

Architects: alma-nac
Project: Slim House
Design team: Tristan Wigfall, Alice Aldrin-Schrepfer
Interior Styling: Nina Wigfall Interior Design
Location: Clapham, London, United Kingdom
Photographs: Richard Chivers

alma-nac were approached by a young couple in order to extend their slim plot on the busy high street of St John’s Hill, Clapham, London. The uniquely narrow proportions, measuring just 2.3m internally throughout, presented certain challenges in terms of organising the spaces.

Slim House in London by alma-nac 1

alma-nac managed to construct the Slim House, on budget and within these tight constraints. The characteristic sloped roof greatly reduces the cost of construction, with staggered rooflights providing views out while ensuring light penetrates to the centre of the property. A light well was introduced and a cranked floor plan provides a lofty double height dining space, and generous storage on each floor.

Slim House in London by alma-nac 2

Slim House in London by alma-nac 3

Slim House in London by alma-nac 4

Slim House in London by alma-nac 5

Slim House in London by alma-nac 6

Slim House in London by alma-nac 7

Slim House in London by alma-nac 8

Slim House in London by alma-nac 9

Slim House in London by alma-nac 10

Slim House in London by alma-nac 11

Slim House in London by alma-nac 12

Slim House in London by alma-nac 13

Mahtomedi Residence, Minnesota / PLAAD

Presenting a curated and restrained one level street front, this home opens up to sweeping views of the lake at the lake side.

Apartment Complete Rehabilitation / Born, Barcelona

This apartment is located in the oldest part of Barcelona, in an ancient building that dates back to the 13th century, in the neighborhood known as Born. Apartment Complete Rehabilitation in Barcelona, Spain.

One-Story Prefabricated House Designed in Madrid and Assembled in Brookline

This open-plan double-height living area includes the main domestic activities and enables the transformation of the residual building into a two-story residential unit, technologically and spatially adapted to its time and the life of its users.

An Additional Floor Turned a Small Apartment into a Spacious and Light-Filled Home

RUST Architects planned an additional floor to an old apartment block in the north of Tel Aviv. The old neighborhood is being renovated and permits architects to add extensions to the apartment buildings ...

Grandview House in Manhattan Beach / ras-a studio

Project: Grandview House Architects: ras-a studio Structural Engineering: Eric McCullum General Contractor: Dave Valenzuela Location: Manhattan Beach, California Photography: Chang Kyun Kim Grandview House is a family home designed by...

Related Articles