Apartment without Walls for a Young Tech Guy / Katarina Mijić

- Advertisement -

Apartment without Walls for a Young Tech Guy / Katarina Mijić

Project: Apartment without Walls
Architects: Katarina Mijić
Location: Paris, France
Area: 43 m2
Year: 2018
Photo Credits: Katarina Mijić

Apartment of 43m2 featuring almost no walls was what I designed for a dear friend in Paris. All zoning has been achieved with furniture partitions as well as floor finishes and their heights.

Apartment without Walls for a Young Tech Guy / Katarina Mijić

The living-room area is placed at the angle of the building, having the best view and most light. The kitchen is organised in a pocket of a peculiar shape, with a bar and stools oriented towards the living space. A wide central area is reserved for dining and work space.

kitchen / Katarina Mijić

The bedroom, wardrobe and bathroom are grouped around the entrance. This is the way I often organise small surfaces in order to use the entrance hallway as a part of the bedroom. The intimacy of the bedside area is achieved with its elevation on a platform that also serves as storage space. Featuring a wide wardrobe with a full height mirror, the entrance also hides a washer-dryer machine.

kitchen / Katarina Mijić

About Katarina Mijić
I am Katarina Mijić, a Master of Architecture both from the University of Belgrade – Faculty of Architecture and the Ecole Nationale Supérieure d’Architecture de Paris – Belleville, a practiced designer and all-round creative.

living room / Katarina Mijić

Apartment without Walls for a Young Tech Guy / Katarina Mijić

Apartment without Walls for a Young Tech Guy / Katarina Mijić

bedroom / Katarina Mijić

plan

Apartment without Walls for a Young Tech Guy / Katarina Mijić

Apartment without Walls for a Young Tech Guy / Katarina Mijić

Apartment without Walls for a Young Tech Guy / Katarina Mijić

bathroom / Katarina Mijić

- Advertisement -

Boa Vista House / Fernanda Marques Arquitetos Associados

Boa Vista House is a private residence recently completed by Brazilian studio Fernanda Marques Arquitetos Associados. From the architect: In line with the owners’ aspirations, a...

Davis Country House with High-End Millwork and Recycled Timber Finishes

This country house is located in the Hudson Valley, New York, and was designed by Sharon Davis Design in 2014. Constructed atop the foundation of...

Contemporary Patio for Festive Gatherings with Friends and for Family Relaxation

Interior designer Martine Brisson designed a spacious, balanced and contemporary patio for two people with a deep passion for modern design. The project won...

House GD in Cascais, Portugal by Esquissos Architecture

One of the biggest challenges of this project was the small dimensions of the place and the already consolidated surroundings. There so, the relations between scale and proportion were since the beginning a main concern.

Retreat Home Nestled into the Landscape of Orcas Island

Located on a rocky, wind-swept south facing shoreline; this retreat home nestles into the landscape to harmonize with its surroundings and minimize exposure to weather. The home is a vacation retreat for a family of four

This São Paulo House Has a Mixed Structural Design that Combines Concrete with Steel

The house is supported by a mixed-logic structural design in which a bare concrete wall, on the leftmost side of the house, connects the many levels and organises the main stairway that links them all. The rest of the house’s structure is composed of a lightweight steel-framing, allowing for larger-than-average glazed areas.

His House and Her House: Urban Village Renovation by Wutopia Lab

Wutopia Lab was invited by Shenzhen Biennale to rejuvenate the building NO.4 and building NO.5 in Dameisha Village. The urban-village is a slum with Chinese characteristics. Architects hope to break the invisible limit between the city and the village through the activation of the site.

Clay House built with handmade bricks that have been burned in traditional ovens

Clay house (Casa en Azpitia) is a single family house completed in 2015 by Rafael Freyre Arquitectura. The house is located in Azpitia valley, in the...

House C3: a Modern Delicately Detailed and Proportioned House

House C3 is a project recently completed by Sydney-based Campbell Architecture Studio. The project was selected for the Australian House of the Year 2015. House...

Stirrup House, Idaho / Olson Kundig

This 6,500-square-foot home, which sits on a quiet cul-de-sac in Ketchum, Idaho between Bald Mountain and Dollar Mountain, was designed around the client’s collection of contemporary art alongside commanding mountain views.

Writer’s Cottage in suburban residential area of the Oslo city

Writer's Cottage is a project created in 2014 by architectural studio Jarmund / Vigsnæs Architects. The cottage has 15 sqm and is located in...