Ji Apartment, Taipei / KC Design Studio

Ji Apartment / KC Design Studio

Project: Ji Apartment
Designer: KC design studio
Project Leader: Kuan-huan, Liu,Chun-ta, Tsao
Location: Taipei, Taiwan
Area 20mp
Project Year: 2017
Photographer: Hey! Cheese photography

Description by KC Design: The light of the low-floor old Ji apartment comes from the 4-meter lane in the front. The front large window introduces sufficient light, forming the single-axis division of the space.

kitchen / KC Design Studio

The double-sided cabinet is arranged to be used in the public space and private space. In the private space, there is also a movable double-sided cabinet. For the present life style of two people, it could be used as a walk-in closet. If there is a new member in the future, it could separate the space into two parts and make a new bedroom. The open kitchen and the movable functional cabinet of the bar will make the space a room with the concept of the open style and form a circle flow in the space.

Ji Apartment / KC Design Studio

As for the floor planning, the functions of the materials are applied to meet the space need. The living room, dining room, and bedrooms are mainly the warm wooden floor. The entrance, kitchen and bathroom are paved with the moisture-resistant tiles.

interior design / KC Design Studio

The wood pattern with the natural texture contrasts sharply to the geometrical lines. The cold and warm colors expressed by the two materials both keep the original texture of the materials, creating the harmony between the richness and contrast in the combination of the materials.

Ji Apartment / KC Design Studio

living room / KC Design Studio

Ji Apartment / KC Design Studio

bedroom / KC Design Studio

Ji Apartment / KC Design Studio

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

EL Residence – Ecological House by Dan and Hila Israelevitz Architects

The family who built this home wanted to create a relaxing, embracing environment which, while providing a view to the surrounding green, pastoral landscapes, manages to maintain a sense of privacy.

Eastlight House / McClellan Architects

The Eastlight House is built on a narrow site, which is located on the east side of Mercer Island along a slanting shoreline. The site has a moderate slope with views out to Mt. Rainier at a 45 degree angle to the property lines.

Hideaway Chair – a bent ply wood and upholstered children’s chair

Design led childcare company New Shoots, approached Think & Shift to design a product that provides children a comforting sense of enclosure in their...

OD Blow Dry Bar / SNKH Architectural Studio

“OD” is the first blow dry bar in Yerevan, Armenia, created by a group of young and enthusiastic entrepreneurs. The primary goal was to...