Art House 2.0 / Carol Kurth Architecture

Art House 2.0 by Carol Kurth Architecture

Nestled into a wooded property in Westchester, Art House 2.0 is an award-winning, new construction, modern passive solar house that showcases the clients’ modern art and mid-century modern furniture collection.

Designed for the owners to “age in place,” the one-level home is an open, airy, gallery-like home that frames views to the natural woodland setting.

Art House 2.0 by Carol Kurth Architecture 1

The use of indigenous ashlar, fieldstone, and cedar siding juxtaposes the home’s rectilinear forms and glass expanses. Shaded horizontal overhangs take advantage of natural daylight to illuminate the interiors. Geothermal energy systems and Nest technology respond to the environmental aspects of the home, and sculpture niches, inside and out, are designed to focus the views within and further the inside/outside gallery environment.

Art House 2.0 by Carol Kurth Architecture 2

Designed with views framed to nature, the clients enjoys the art of the landscape and ever changing display of nature, while enjoying the permanent collection of art within. Embedded in the woods, the residence is a tranquil canvas for two art lovers.

Architect: Carol Kurth Architecture
Project: Art House 2.0
Location: Pound Ridge, Westchester, New York, USA
Photography: Albert Vecerka / ESTO

Art House 2.0 by Carol Kurth Architecture 3

Art House 2.0 by Carol Kurth Architecture 4

Art House 2.0 by Carol Kurth Architecture 5

Art House 2.0 by Carol Kurth Architecture 6

Art House 2.0 by Carol Kurth Architecture 7

Art House 2.0 by Carol Kurth Architecture 8

Art House 2.0 by Carol Kurth Architecture 9

Art House 2.0 by Carol Kurth Architecture 9

Art House 2.0 by Carol Kurth Architecture 10

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Comisura Dental Surgery / Pablo Muñoz Payá Arquitectos

The Comisura Dental Surgery arises from the reform of a business premises in the city of Elda (Alicante, Spain). The project is centred on a well defined objective: that the architecture, along with the professional team, can generate positive experiences.
RL House / Jacobsen Arquitetura

RL House / Jacobsen Arquitetura

The office already was well informed about this terrain: neighboring the FL House, we knew that we needed to exploit the front of the lot overlooking the orange tree grove; and the back, with the dense native Atlantic Forest reserve landscape.
The Corbelled Brick Extension by YARD Architects

The Corbelled Brick Extension by YARD Architects

The clients approached YARD Architects with an ambitious brief that looked to combine a specific and pragmatic spatial arrangement within a dramatic architectural intervention.
Gemma Observatory Located on a Remote Mountain Summit in New Hampshire 10

Gemma Observatory Located on a Remote Mountain Summit in New Hampshire

Gemma Observatory is a private astronomical observatory located on a remote mountain summit in central New Hampshire. The site is characterized by granite outcroppings and is situated at the center of a three-mile radius “dark” landscape with very little light pollution to obstruct astronomical viewing.
Chengdu Wanhua Luxelakes Eco-City Show Flat / Shenzhen Qianxun Decorative Art and Design 5

Chengdu Wanhua Luxelakes Eco-City Show Flat: Black and White

Black and white keys always leave people an impression of calming, sensible and tough, however, carry unexpected infinite power inside. This project also conveys the same style, tough, calming, without distractions, in which you can feel the gentle arcs as well as the sense of design.

More Articles Like This