Attic loft reconstruction in a late 19th century house

Attic loft reconstruction in a late 19th century house (2)

Czech studio B2 Architecture designed this attic loft to become a modern home. The apartment is located in Prague and has an area of 220 sqm.

Description by B2 Architecture: This loft apartment located in a late 19th century house presents an interesting challenge: how to recover the graceful proportions of the living room while taking advantage of the possibilities offered by an earlier alteration which had inserted intermediate levels. The Owner is a business executive and collector of animal trophies who wanted a space that would allow him to display his growing collection and enhance its impact. He also wanted a home with the quality of a retreat from his frequent business travels.

Attic loft reconstruction in a late 19th century house (1)The lower level is a space for entertaining—its public character underlined by a large open space which includes a kitchen with the bar table and dining corner. This level also contains two suites—one containing living, media and guest bedroom; the other, the master bedroom, bath, dressing and utility areas. The guest bedroom is separated from the office space by large glazed sliding doors which are designed to be left open most of the time.

Attic loft reconstruction in a late 19th century house (3)The master bedroom suite is anchored on either end by unusual spaces—on one by a bath with a large steam shower and cabinetry, on the other by a large steel sliding door leading into the living room. The stair then becomes a steel ribbon structure which flies above the lower level. The upper level comprehend second master bedroom with the small bathroom and big dressing room and living area with the entrance to the terrace. The color scheme for the unit is universally white for the walls, floors and ceilings. The animal trophies provides the color accents as do the wooden beams and several steel elements. Photographer Alexandra Timpau. Visit B2 Architecture

Attic loft reconstruction in a late 19th century house (5)

Attic loft reconstruction in a late 19th century house (4)

Attic loft reconstruction in a late 19th century house (7)

Attic loft reconstruction in a late 19th century house (8)

Attic loft reconstruction in a late 19th century house (10)

Attic loft reconstruction in a late 19th century house (9)

Attic loft reconstruction in a late 19th century house (6)

Attic loft reconstruction in a late 19th century house (11)

Attic loft reconstruction in a late 19th century house (12)

Attic loft reconstruction in a late 19th century house (13)

Attic loft reconstruction in a late 19th century house (14)

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

TRUTH. Coffee Roasting – a fantasy world with a steampunk design, by Haldane Martin

As real and absolute is the coffee offered by Truth to you, as science fiction is the location where you have to serve it....

Apollo Bay House on Tasmania’s Idyllic Bruny Island

The Apollo Bay House sits amongst the coastal vegetation that fringes the bay. It has been designed for relaxed coastal living and easily crosses the line between inside and out through the use of multiple sheltered platforms and a strong visual connection to the outside.

Pop Up Box & Food Corner: convertible retail space that offers a customizable presentation area

Pop Up Box & Food Corner is a multifunctional system designed by German studio Dittel Architekten. Description by Dittel: The Pop Up Box is a...

Oak Lane House in Rural Suffolk / Cassion Castle Architects

Inspired by local farm buildings, the exterior at ground floor level is entirely masonry (knapped flint with steel corners) while the exterior at first floor level is clad in black timber. The ground floor of the Oak Lane house is separated into wings which define external spaces around the building.

Old Shingle-Style House Transformed by Feldman Architecture into an Elegant Home

The clients for The Farm were determined to create a contemporary, sustainable, and functional home for their family within the building constraints of urban San Francisco.

Ranch Remodel and Pool Pavilion in Texas / Drophouse and ROOT Design

Design / Build in partnership with ROOT Design Company, Drophouse completed all steel and wood components for this ranch remodel and pool pavilion. Pool Pavilion features 4 sliding doors over 16' tall and steel fireplace. Ranch house features zinc backsplash and steel firewood storage.