Bare House / Jacobs-Yaniv Architects

Bare House / Jacobs-Yaniv Architects

Project: Bare House
Architects: Jacobs-Yaniv Architects
Location: Tel Aviv-Yafo, Israel
Lead Architects: Yuval Erez, Tamar Jacobs, Oshri Yaniv
Area 200.0 m2
Project Year 2017
Photographer: Amit Geron

Text by Jacobs-Yaniv Architects: One floor house for a family of four. Bare House by the fields is second in a series. The design challenges once again the aesthetics, simplicity and directness of bare materials and bare intentions, questioning scale and proportion relatively to the street without losing the sense of space and optimum use of daylight and views of the garden and landscape from the inside.

Bare House / Jacobs-Yaniv Architects

The couple requested to enjoy the beauty of the open field on the one hand and to connect to the street on the other, so with great courage, decided to avoid walls and fences.

Bare House / Jacobs-Yaniv Architects

The interior design of the house is circular around a ‘core’ that contains the safe room and guest WC, allowing for convenient movement around the house and the surrounding bedrooms. All of the bedrooms have view and access to the surrounding outdoors.

Bare House / Jacobs-Yaniv Architects

The centre of the house is an open space containing a large family entrance cupboard, kitchen, living room, a friendship corner’ and a dining area.

Bare House / Jacobs-Yaniv Architects

The Friendship Corner is an extension of the living room, next to a fireplace and a concrete bench – an intimate and relaxed place for conversation. On days when there are many guests, this corner is part of the lounge. This part of the house faces the open field and is treated with a lot of openings to the garden and a wide upper window that softens the concrete and enables the entry of daylight and sky colors even when the blinds are closed.

Bare House / Jacobs-Yaniv Architects

The steel beams running across the ceiling, holding the roof, continue out to the decked part of the garden, encasing a steel mesh normally used for stairs and bridges. The breezy pergola brings subtle sunlight though the grid beautifully. The choice of materials was made with a very determined goal to work with them at their bare, basic state; celebrating form and structure in their most sincere condition.

Bare House / Jacobs-Yaniv Architects

The same materials are carried through indoors to blur boundaries between inside and outside.The house is built on one floor, on the one hand it does not overpower the residents and street scale but on the other hand, when inside, it feels very spacious and airy, with openings facing optimum daylight and air.

Bare House / Jacobs-Yaniv Architects

Bare House / Jacobs-Yaniv Architects

Bare House / Jacobs-Yaniv Architects

Bare House / Jacobs-Yaniv Architects

plan

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Through House by Dubbeldam Architecture + Design

Through House is a family home refurbished by the Toronto-based Dubbeldam Architecture + Design.

San Gabriel House by Isaac Peral Arquitectos in Alicante, Spain

The Barrio de San Gabriel is undergoing urban transformations. In this street has been constructed San Gabriel house that bets to promote the life of neighborhood, unlike the new multi-family blocks.

Valve Headquarters / Clive Wilkinson Architects + JPC Architects

Working together with a Bellevue-based Executive Architect, JPC Architects, the Design Team at Clive Wilkinson Architects implemented a dynamic design solution that incorporated flexible, open workspace for the company’s software and hardware departments

A luxurious bathtub from Splinter Works – a vehicle for total escapism

Inspired by the two symbols of relaxation, a hammock and a tub, Splinter Works designers have proposed themselves to combine the two forms in...

Southlake Dallas Home Incorporates Well Design and a Stellar Art Collection

All natural, sustainable and durable materials were used in to create a long-lasting beautiful environment supportive of an active family with strong family and community values. The art collection, featuring local artists, is weaved throughout the home creating stunning backdrops and focal points.

Essendon House – Refurbishment and Extension by Lai Cheong Brown

Essendon House is a refurbishment and extension project completed by Australian studio Lai Cheong Brown. From the architect: Developed from a schematic design the clients had...