Beechdale House, London / Paul Archer Design

- Advertisement -

Beechdale House, London / TALL Consulting Structural Engineers

Project: Beechdale House
Architects: Paul Archer Design
Main Contractor: Stonehenge Construction and Supplies Ltd
Structural Engineer: TALL consulting structural engineers
Location: Brixton, London, United Kingdom
Photography: Will Pryce

Unusually, the rear wing of this Edwardian terraced house faced onto the blank side wall of the adjacent house, leaving a narrow corridor-like external space which served only to bring light into the rear reception room.

Edwardian terraced house, London / TALL Consulting Structural Engineers

In the original ground floor layout the kitchen was isolated from the rest of the Beechdale house, particularly the two elegant reception rooms, which retained most of their period features. Working within an existing planning consent, this underused space has been brought into the house to form part of a large kitchen and dining space.

Beechdale House, London / TALL Consulting Structural Engineers

A pair of oversized glazed pivot doors give uninterrupted views of the newly landscaped garden, while two rooflights drop light deeper into the plan. The old external doors of the rear reception room have become a new circulation route and visual connection between the old and new parts, and changing the way the clients inhabit their house.

dining room, London / TALL Consulting Structural Engineers

kitchen, London / TALL Consulting Structural Engineers

Beechdale House, London / TALL Consulting Structural Engineers

- Advertisement -

Cape Cod Beach House / Hariri & Hariri Architecture

Cape Cod Beach House is a private residence designed by Hariri & Hariri Architecture, an architectural firm established in 1986 by Iranian-born Cornell-educated sisters...

The Cohen Loft in Nashville / Sanders Pace Architecture

The architect was contacted to provide design services completing the unfinished adaptive reuse of the historic 19th century Cohen Building in downtown Nashville. A shell renovation begun a decade earlier by another group had gutted the building and inserted two fire stairs and an elevator shaft before work stalled.

Gut Wagram Estate in Lower Austria’s Weinviertel / Destilat

The Gut Wagram estate in Lower Austria’s Weinviertel clearly shows that destilat’s design can go far beyond the interior: cladding and plaza design, path guidance and even the planting plan for the castle’s garden (in collaboration with a landscape designer) reflect Destilat’s distinctive style.

Neoclassical Apartment Transformed into a Contemporary Living Space

Located in São Paulo, the economic capital of Latin America and the heart of Brazilian architectural history, the AQH project presented the challenge of transforming a neoclassical apartment into a contemporary living space.

Hollywood Hills Residence by Mutuus Studio

The Hollywood Hills House indulges with a double stair, separating the space sequence into private and public quarters. The public continues down to the media, the private on the other hand, introduced the private quarters.

Triangular Shape Tiny House by BIG – Bjarke Ingels Group

BIG has just announced Bjarke built an triangular shape tiny house. Called A45, the first prototype already in place in the Catskills, in upstate New York, was constructed by Klein. The idea behind the project was to create a house that could be fully customisable both inside and outside, with the small structure having the ability to be fully built on a functional site within just four – six months.

Spiral Suite Family Home in Tel Aviv / Anat Gay Architects

Those two separate buildings combined into one complex which inspired as a small, spiral, village, in the middle of the beautiful area of Neve Tzedek at the heart of Tel-Aviv.

L-shaped Nordic House Featuring Four Split-Levels and Integrated Garage

Villa V3 is a single-family nordic house designed by Danish studio ARDESS. The house is located in Risskov, Denmark and has a built area of 372...

House in Rathgar / Arigho Larmour Wheeler Architects

This Victorian semi-detached house is one of many Protected Structures in Dublin that was subdivided into flats during the last century. Here, the upper two storeys comprised 8 self-contained apartments with the lower ground-floor occupied as a single garden-flat.

Quarry Residence / Finnis Architects

A modern bluestone clad family home on a corner site in Brighton, Australia. The Quarry house balances strong exterior form with seamlessly integrated interiors that promote shared spaces in the heart of the home and a connection with its context.

Refurbishment of an Apartment in Barcelona / YLAB Arquitectos

The project consist of the refurbishment of an apartment located in an old building at the Barcelona Gracia district. The former 90 m2 apartment, was strongly partitioned with up to 6 rooms and showed a dark appearance with almost no connection with the outdoor space.