Bellarine Peninsula House by Auhaus Architecture

Bellarine Peninsula House by Auhaus Architecture

Project: Bellarine Peninsula House
Architects: Auhaus Architecture
Builder: Ashley Crowe Builders
Concrete: DMC Concrete Art
Location: Bellarine Peninsula, Victoria, Australia
Year 2019
Photography: Derek Swalwell
Photography styling: Bek Sheppard
Text by Auhaus Architecture

New 4 bedroom house with frontline coastal views stretching from Portsea through to Lorne. The design wraps around the site, enclosing an elevated, tiered central courtyard and pool area with views straight through the house to the ocean horizon beyond. To the ocean side, the Bellarine Peninsula House presents as two stacked, elongated volumes, one sheathed in a fine skin of concrete, the other in hardwood timber that will weather to a pale silver.

Bellarine Peninsula House by Auhaus Architecture

The concrete wraps over and around the house, binding the volumes and opening at various points to reveal the inner workings of the house. Arranged over three levels, the inner layout is interspersed with pocket courtyards and moments of double and triple height space that amplify the feeling of light and air within the house.

Bellarine Peninsula House by Auhaus Architecture

Bellarine Peninsula House by Auhaus Architecture

kitchen by Auhaus Architecture

Bellarine Peninsula House by Auhaus Architecture

staircase by Auhaus Architecture

Bellarine Peninsula House by Auhaus Architecture

living room by Auhaus Architecture

Bellarine Peninsula House by Auhaus Architecture

bedroom by Auhaus Architecture

bedroom by Auhaus Architecture

home office by Auhaus Architecture

bathroom by Auhaus Architecture

Bellarine Peninsula House by Auhaus Architecture

Auhaus Architecture

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Stoke Newington Flat in London/ House of Sylphina

The Stoke Newington flat required some basic replanning, and by moving a few key walls it allowed the space to open up and become much more usable. Highlights of colours and patterns were introduced to create features and focal points within the rooms.

Dolphin Place – Reinterpreting a Midcentury Fisherman’s Cottage in Bird Rock

  Built in the 50s, this fisherman's cottage has been recently completely renovated and modernized by Architects Magnus.  This kind of cottage was very popular...

Top-Storey Flat Overlooking El Retiro Park, Madrid

The dwelling under refurbishment is situated in the very centre of Madrid, next to one of the most important cultural sites in the city, namely, the surroundings of the Retiro Park. It is a top-storey flat with a terrace of 190 m2 of usable space.

The Loft II in Amsterdam / Pop-up Store by The Playing Circle

After the registered success of the first edition of The Loft, a conceptual pop-up store, The Playing Circle team realized the second edition in the hall of The Vaudeville Theatre in Amsterdam two months ago.

Camping House in Taipei / Ganna Design

The Camping house was designed by Taiwanese studio Ganna Design. Located in the suburb of Taipei city, the house of this project has green...

Ancestry Offices in Utah / Rapt Studio

Rapt Studio has designed the new offices of genealogy company Ancestry located in Lehi, Utah. To create the company’s ideal space, we brought all those components together, turning abstract ideas into something you can touch, see, and feel.