Residential ArchitectureHousesBluish House by Studio Colnaghi Arquitetura

Bluish House by Studio Colnaghi Arquitetura

Bluish House by Studio Colnaghi Arquitetura

Project: Bluish House
Architects: Studio Colnaghi Arquitetura
Location: Xangri-lá, Brazil
Project size: 440 m2
Completion date: 2017
Building levels 2
Photo Credits: Marcelo Donadussi
Text and photos: Courtesy of Studio Colnaghi Arquitetura

The Bluish House is located on the Brazilian Southern coast, and it is use during holidays and weekends by a young couple. The client’s aim to a refugee on the bayside to welcome friends and family.

Bluish House by Studio Colnaghi Arquitetura

The project intention was to create a well function house but also a space to enjoy and appreciate the outside view. The sensation of an open space connected to the balcony and the pool is established by a wide window. There are no high elements which also contributes to a fluid indoor-outdoor perception.

Bluish House by Studio Colnaghi Arquitetura

Bluish House by Studio Colnaghi Arquitetura

The interior design follows neutral colors and uses natural materials. Concrete creates a contrast between the double height ceiling fireplace and wood, which appears in several elements as the kitchen ceiling and the dining table. Marble was another material choice to this project. Marble grey Armani was chosen to create a horizontal element to the fireplace and also to overlay the staircase steps. In the kitchen, there is Calacatta marble used as panels.

Bluish House by Studio Colnaghi Arquitetura

The restroom is a space beyond. The skinner stone covers all the walls, while a grey marble appears as a monolithic element, the sink.

Bluish House by Studio Colnaghi Arquitetura

Colors were an important element of this project. Blue, green were the main shades on the composition.

Bluish House by Studio Colnaghi Arquitetura

At the bedrooms there are a beach inspiring mood, using neutral and light colors but also some wood details. The thing is: beach house doesn’t need much furniture, but we cared about creating a welcome space to our clients and their guests.

dining area, Studio Colnaghi Arquitetura At the master bedroom, there is a complete integrated bathroom, using an reflected glass. At the Dudu’s bedroom, son’s couple, we designed a ludic space using a greenish palette.

Bluish House by Studio Colnaghi Arquitetura

kids room, Studio Colnaghi Arquitetura

Bluish House by Studio Colnaghi Arquitetura

suite, Studio Colnaghi Arquitetura

bedroom, Studio Colnaghi Arquitetura

bathroom, Studio Colnaghi Arquitetura

Underhill House: A Family Home Inspired by Quaker Values

Architects: Bates Masi Architects Project: Underhill House Building size: 6,340 sq. ft. Location: Matinecock, New York, US Photographer: Michael Moran Contractor: Qualico Contracting Corp. Landscape Architect: TL Studio Inspired by the old...

Monotype Office, A Meticulously Crafted Studio for Font Specialists

Global typeface giant, Monotype, required an agile London headquarters space to meet its current and future needs. This new studio provides a contemporary environment that reflects their position at the forefront of digital technology design.

Chengdu Wanhua Luxelakes Eco-City Show Flat: Black and White

Black and white keys always leave people an impression of calming, sensible and tough, however, carry unexpected infinite power inside. This project also conveys the same style, tough, calming, without distractions, in which you can feel the gentle arcs as well as the sense of design.

Family Compound in California Defined by a Perfect Indoor Outdoor Experience

Nestled into the hillside above the Dry Creek Valley, this completely rebuilt and expanded home utilizes minimal architectural moves to change the fundamental relationship of structure to site.

Minimalist Home with a Sleek and Clean Interiors by Studio Loft Kolasiński

The design of a newly built home in the Prenzlauer Berg district of Berlin has used furniture designed and made by Loft Kolasinski: a bed, a chaise longue, a table, a bench and hangers. In addition, the project uses unique furniture, lighting and vintage carpets from the 50s, 60s originating from the Czech Republic, Switzerland, Germany and Poland

Related Articles