Surry Hills Warehouse / Stephen Collins Interior Design

Surry Hills Warehouse, Stephen Collins Interior Design

Designer: Stephen Collins Interior Design
Project: Surry Hills Warehouse
Location: Sydney, Australia
Photography: Tom Ferguson

Dating back to the 19th century the Surry Hills Warehouse was originally a tractor showroom, later the Labor Club of South Sydney, and eventually even a night club.

Surry Hills Warehouse, Stephen Collins Interior Design 1

The re-use of the warehouse into a single residence provided many creative opportunities. Often a site’s disadvantages become its features, as necessity is the mother of invention.

Surry Hills Warehouse, Stephen Collins Interior Design 2

The design is a building within a building. Courtyard voids provide light and ventilation throughout, separating the buildings but linked by bridges and platforms.

Surry Hills Warehouse, Stephen Collins Interior Design 3

Upstairs, a series of split levels resolve the plan connecting the living spaces to outside and the view.

Surry Hills Warehouse, Stephen Collins Interior Design 4

Below, the gallery, the cinema, bedroom wing and studies maintain the original warehouse surrounds, with exposed brick, beams, steel and concrete, all grounding this home in its history.

Surry Hills Warehouse, Stephen Collins Interior Design 5

Surry Hills Warehouse, Stephen Collins Interior Design 6

Surry Hills Warehouse, Stephen Collins Interior Design 7

Surry Hills Warehouse, Stephen Collins Interior Design 8

Surry Hills Warehouse, Stephen Collins Interior Design 9

Surry Hills Warehouse, Stephen Collins Interior Design 10

Surry Hills Warehouse, Stephen Collins Interior Design 11

Surry Hills Warehouse, Stephen Collins Interior Design 12

Must Read

Modern Scandinavian Flat for a Young Couple / Raca Architekci

Modern Scandinavian Style Flat for a Young Couple / Raca Architekci

They came to our studio with their vision of the apartment. Martyna in love with the Scandinavian style wanted a flat in white and gray, while Mateusz wanted more modern but warm. We decided to try to combine their requirements in one project.