Campo House in Ibiza / Standard Studio

Campo House in Ibiza / Standard Studio

This 200 year old finca was transformed by Standard Studio in Campo House, a tranquil and peaceful guesthouse.

Project description: On a mountain in the rugged north of Ibiza, lies this beautiful casita. What formerly served as stables and storage, is now transformed into a contemporary dream house. The owners of Ibiza Interiors developed this 200 year old finca into their showroom and guesthouse.

Campo House in Ibiza / Standard Studio 1

To keep the character of the original building, basic materials are used. The beautiful authentic ‘sabina beams’ have been preserved, just like the original ancient stone walls in the kitchen and bathroom. The architects only used materials that were used traditionally on the island, like the iroko window frames, concrete and white chalk plastered stone walls.

Campo House in Ibiza / Standard Studio 2

The building had been unused for years, and was in very poor condition. Therefore only the walls, and parts of the roof could remain. Electricity, water and sewage were not present, the architects had to add all these things to make it work as a contemporary home. Water comes from a private well and there are solar panels installed for hot water, floor heating and electricity. The cottage is consequently completely independent of the grid operation and is thus self-sustainable.

Campo House in Ibiza / Standard Studio 4

For the interior the designers used a number of brands and partners, where they often worked with in their hometown Amsterdam. So there are Coco-Mat beds, made from natural materials and there’s art from the gallery Vroom & Varossieau. The upholstery is Etoffe Unique and all the other furniture, lighting and carpets are from their partner shop Modern Vintage. The beautiful steel designer kitchen with marble top is from Eginstill. The owners Jurjen and his wife Selina represent these brands and the architectural firm Standard on the island through their new company Ibiza Interiors.

Campo House in Ibiza / Standard Studio 5

The result is a fantastic contemporary residence where contrast plays a big role; old and new, sleek and rustic, light and dark. At the same time there’s a certain balance as well, and everywhere you look something is happening. With an incredible view from the mountain, a yoga platform above the house and many fruit trees and a vegetable garden, this is truly a piece of paradise. Here you really get into another world and you can relax and unwind. The nice thing is that everything is for sale, so except the house itself, you can take everything home!

Designer: Standard Studio
Project: The Ibiza Campo house
Location: San Lorenzo, Ibiza, Spain
Floor area: 45 sqm
Completion: 2016
Photography: Youri Claesens

Campo House in Ibiza / Standard Studio 6

Campo House in Ibiza / Standard Studio 7

Campo House in Ibiza / Standard Studio 8

Campo House in Ibiza / Standard Studio 9

Campo House in Ibiza / Standard Studio 10

Campo House in Ibiza / Standard Studio 11

Campo House in Ibiza Standard Studio (1)

Campo House in Ibiza Standard Studio 13

Campo House in Ibiza / Standard Studio 12

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Low-Maintenance Weekend Retreat in Texas by Wernerfield

This weekend house is located on a beautiful wooded site on Cedar Creek Reservoir. The project program included the design of a main residence, guest pavilion, storage barn and various ancillary architectural features. The goal of the design was to provide an artful and low maintenance retreat that would blend in with the site.

Flora House by Sanz & Gradolí Architects

Restoration of a town house overlooking two streets with a minor different in altitude between both. The main façade has been maintained along with the two main bays forming the existing construction, with a new side annex being added to this that contains the rear façade and where the garage is housed.

House Burch – Cool White with Curves / Those Architects

This new family house in Australia’s Byron Bay, designed by THOSE architects for a young family with their clan of young children, demonstrates how climate can be harnessed to best effect.