PhotographerBenjamin Hosking PhotographyCarlton North House by Technē Architecture and Interior Design

Carlton North House by Technē Architecture and Interior Design

Carlton North House by Technē Architecture and Interior Design

Project: Carlton North House
Architects: Technē Architecture and Interior Design
Location: Carlton, Melbourne, Australia
Photo Credits: Ben Hosking
Text by Technē

A significant refurbishment & extension of an existing period residence in Carlton North. An angular charcoal extension to the rear creates fantastic views of the gardens and sky which funnel the winter sun deep into the interior. Two lightwell gardens sitting between the old and new also accentuate indoor/outdoor connection along with natural light & cross ventilation.

Carlton North House by Technē Architecture and Interior Design

Carlton North House by Technē Architecture and Interior Design

Carlton North House by Technē Architecture and Interior Design

dining area, Technē Architecture and Interior Design

kitchen, Technē Architecture and Interior Design

kitchen, Technē Architecture and Interior Design

Carlton North House by Technē Architecture and Interior Design

bedroom,Technē Architecture and Interior Design

bathroom,Technē Architecture and Interior Design

Carlton North House by Technē Architecture and Interior Design

Giacomo Yandoit House – Modern Classic Transformation of a Former Church

Seamlessly integrating classic design with contemporary architecture, the spectacularly restored Giacomo Yandoit house is the perfect example of different design aesthetics working in harmony. The...

Oliphant Street House / Paper House Project

Located in Westminster’s Queen Park Conservation Area, this Victorian terraced family home suffered from a cramped ground floor layout and a lack of natural light to the narrow kitchen at the rear.

Ecological Living Module / Gray Organschi Architecture

UN Environment and UN Habitat tasked the design team to address these issues with a housing prototype that would be installed at the UN Headquarters in New York. In response, we designed and built the Ecological Living Module - ELM

Central London Apartment by Rene Dekker Design

This Central London Apartment was completed in 2015 by René Dekker Design. This 4,000 square foot apartment was a prestigious two year project for the...

BY Studios Apartments / Waataa Architects

Architects: Waataa Architects Project: BY Studios Apartments Location: Lisboa, Portugal Project Year 2017 Portuguese firm Waataa transformed a space that was previously used for commercial purposes into spacious...

Related Articles