Carroll Helms Residence / Raleigh Architecture

- Advertisement -

Carroll Helms Residence / Raleigh Architecture

Project: Carroll Helms Residence
Architects: Raleigh Architecture
Lead Architect: Craig Kerins
Location: Raleigh, North Carolina
Year 2018
Photography: Keith Isaacs

Description by Raleigh Architecture: Sited on a busy thoroughfare near downtown Raleigh, the Carroll Helms Residence breathes new life into an existing 1920’s masonry structure. Re-envisioned to meet the needs of a large modern family, the house retains elements of the existing house typology while introducing new spatial elements. A central hallway becomes a light filled stair volume, connecting the front yard to the back and separating the private sleeping areas on the second floor. Spacious back porches capture light and breezes and the front porch is bordered with concrete landscape walls to reimagine an old house with new rules.

Carroll Helms Residence / Raleigh Architecture

Carroll Helms Residence / Raleigh Architecture

kitchen / Raleigh Architecture

Carroll Helms Residence / Raleigh Architecture

stairs / Raleigh Architecture

stairs / Raleigh Architecture

architectural design / Raleigh Architecture

bathroom / Raleigh Architecture

Carroll Helms Residence / Raleigh Architecture

Carroll Helms Residence / Raleigh Architecture

Carroll Helms Residence / Raleigh Architecture

- Advertisement -

Tatsumi Apartment / Hiroyuki Ito Architects

Tatsumi Apartment is a minimal concrete home located in Tokyo, Japan, designed by Hiroyuki Ito Architects. The site faces not only a wide street with...

Silk Road Office, A Space where Colour Palette Coordinates with Form

The project is a corporate office situated on the 33rd floor of Maike Center, Xi’an High-tech Industries Zone, China. Through adopting a brand-new design approach, the chief designer Dang Ming turned the workplace into an artwork ...

Brutalist-Style House in Northern Taiwan / Yuan Architects

Built on a hillside, this Brutalist-style house intentionally elevates the living space to provide privacy while offering a comfortable outdoor activity space for families. An undulating wall running through the building defines the exterior and interior, separating the public space from the private.

Tatula’s Garden Restaurant by Groundswell Design Group

Tatula's Garden is a restaurant from Philadelphia whose arrangement was made by Groundswell Design. The interior and exterior were transformed in real gardens that offer to the space freshness, warmth and the "welcoming" feeling.

A Sculptural Tiny House on the New York Atlantic Coast

This 600 square foot house explores a geometric solution to create luxury with a minimum footprint. The experience and function of this sculptural tiny house is similar to the much larger neighboring homes, despite it’s limited size.

Italian Restaurant Inspired by the Amalfi Coast / Barea+Partners

The Spanish architecture practice Barea+Partners has been selected to create the image of an Italian restaurant in downtown Madrid. Taking as starting point the...

The Bunkers: A Heritage Structure Has Been Restored into a Unique Bed & Breakfast

Situated among vast fields and quiet sheep herds in Belgium, a heritage structure has been restored into a newly opened B&B. ’ The Bunkers ’ as the property is aptly named, was originally built in concrete on the brink of 1st world war.

Terraces Home – Agritecture Project by H&P Architects

Terraces home is a single-family residence designed by Vietnamese studio H&P Architects. Project description: As a part in a chain of Agritecture development projects, Terraces...

Two Story Flat Roof Home Floated Gracefully Above San Diego

The two story flat roof home, which floated gracefully above the valley in the Hillcrest area of San Diego, had the feel of Frank Lloyd Wrights “falling water” project.

Transformation of a Georgian Three-Storey Terraced House Near Dublin’s Docklands

This project involves the transformation of a Georgian three-storey terraced house near Dublin's Docklands from three bed-sits into one generous 'upside-down' family house.

Room No Roof – Extension of a 1950s Residential Building in West London

Room No Roof is situated on a prominent corner of West London. It is a house extension and refurbishment of a 1950s residential building on Portobello Road that reacts to the surrounding environment, including the local property market.