Residential ArchitectureApartmentsCasa Rebelo, Portugal / Ren Ito Arquiteto

Casa Rebelo, Portugal / Ren Ito Arquiteto

Casa Rebelo / Ren Ito Arquiteto

Project: Casa Rebelo
Architects: Ren Ito Arquiteto
Location: Maia, Portugal
Year: 2018
Photo credits: Ivo Tavares Studio

Casa Rebelo is a remodelation project completed by Ren Ito Arquiteto. The original apartment was divided by solid walls and each space was dark and there were no visual connections.

Casa Rebelo / Ren Ito Arquiteto

The walls between each space were removed, except the structural wall, and divided by glass walls and doors. It created the visual connections between each space to feel the other member of family. Though the same design language was used for furniture, walls and doors, proper details, illuminations and materials were used for each elements. It makes the design more human and accessible. An illumination that projects light for the ceiling and the table was installed above the dining table. We also equipped other rotatable indirect illumination to illuminate the necessary space for a large living space where a variable usage could happen.

Casa Rebelo / Ren Ito Arquiteto

dining room / Ren Ito Arquiteto

kitchen / Ren Ito Arquiteto

kitchen / Ren Ito Arquiteto

Casa Rebelo / Ren Ito Arquiteto

kitchen / Ren Ito Arquiteto

Casa Rebelo / Ren Ito Arquiteto

living room / Ren Ito Arquiteto

home office / Ren Ito Arquiteto

Casa Rebelo / Ren Ito Arquiteto

Casa Rebelo / Ren Ito Arquiteto

Subscribe to our newsletter

Yolk House, Renovation of an Auckland Family Home by Pac Studio

This renovation of an Auckland family home is simple, warm and fun. The owners presented a common set of problems: the inner city bungalow that they owned was disconnected from the landscape, was poorly laid out and lacked space for their growing family.

Randwick Pavilion by MASQ Architecture

Our inspiration for the Randwick Pavilion project lay in the established backyard which sat sunken down slightly from the surrounding. The brief was to add a new living room space, kitchen and accompanying dining room. We particularly wanted to have the living room feel very much like a pavilion in the garden, however we saw this as an enclosed and protected space as much as it needed to be connected to the garden.

Edwardian House in Fulham / EMR Architecture

This edwardian house was initially 130sqm and has been extended to 285sqm in 10 months building work. The project was conceived by EMR Architecture....

Mahtomedi Residence, Minnesota / PLAAD

Presenting a curated and restrained one level street front, this home opens up to sweeping views of the lake at the lake side.

Contemporary Tree House Inspired by Timber Cabins in Cape Town

The architects have been involved with previous projects on this tree-rich property, and were commissioned to design a small contemporary house to compliment the existing collection of buildings - spatially organised around a modern interpretation of the Cape Werf.

Recommended Stories