Architecture and Interior Design Studiosbldg.collectiveCherryvale Residence in Boulder by bldg.collective

Cherryvale Residence in Boulder by bldg.collective

Cherryvale Residence in Boulder by bldg .collective

Project: Cherryvale Residence
Architecture: bldg.collective
Location: Boulder, Colorado
Year 2019
Text by bldg.collective

Located on a 5 acre site in south Boulder, the Cherryvale Residence illustrates the transformative nature of remodeling a dated older home into a contemporary dwelling. The original house was a 1980’s two story cedar sided ranch, complete with a shallow, non-functioning wrap-around porch and large moss-rock and brass fireplace. These stylistic issues aside, the bones and general layout of the house were sound.

Cherryvale Residence in Boulder by bldg .collective

We started by stripping away all of the non-structural flourishes. We then proceeded by adding the north and south porches to extend the base and large expansive windows to capture the views to the foothills. The project is rounded off with an entirely new material palette inside and out to complement the stately nature of its position on the property and provide a lightness, warmth and sophistication to the interior.

living room, bldg .collective

Cherryvale Residence in Boulder by bldg .collective

kitchen, bldg .collective

Cherryvale Residence in Boulder by bldg .collective

dining room, bldg .collective

living room, bldg .collective

bedroom, bldg .collective

bathroom, bldg .collective

Cherryvale Residence in Boulder by bldg .collective

Flick House, Cinere, Indonesia / Delution Design Revolution

Starting from the memory of the past client in the birthplace of the owner in Central Java. Clients want us to design a house that seems humble and warm. Clients and Architects also agreed to use brick as the main material of the Flick House, because it was felt to have a humble and warm philosophy.

Gym House: A Former Gymnastics Building Converted into a Family Home

The Gym House is situated in the gymnastics building of an early 20th century school complex in Rotterdam North. The dwelling, for a family of four, consists of the ground floor gym room and an adjacent hallway and storage zone.

GP House by OWN+ Felipe Caboclo Arquitetura

Located in the Yucatán Country Club Golf Club on the Yucatán peninsula, the GP House was born from a collaboration between friendly firms which have a very similar way of projecting.

Snow Picnic Gelato Store / Torafu Architects

Architects: Torafu Architects Project: Snow Picnic Gelato Store Location: Nakano, Tokyo, Japan Total floor area: 64.14m2 Photography: Takumi Ota Torafu Architects have performed the interior and exterior design for...

Related Articles