Residential ArchitectureHousesContemporary Barn Conversion with a True Scandinavian Vibe

Contemporary Barn Conversion with a True Scandinavian Vibe

Contemporary Barn Conversion

Huge contemporary barn conversion located in a beautiful and scenic five acre plot nestled within the Wiltshire countryside, South West England.

This designer home was once an old farm yard and barn, and has been completely redeveloped by the current owners to provide an outstanding family home. The finish is simple, contemporary and clean with a true scandinavian vibe.

Contemporary Barn Conversion 1

The front door leads into a double height entrance hall. A polished concrete floor spans the entirety of the ground floor the building, and the feeling of openness is maximised to it’s full potential as you enter the main open plan living, kitchen and dining space. Cleverly zoned in to separate areas, the dining space enjoys views of the surrounding fields with double aspect windows, the formal sitting area is designed as a conversation space with a feature centrally positioned double sided log burner. Beyond this is a large versatile secondary sitting space with access to the mezzanine level study area. The beauty of the exposed beams can be fully appreciated from the mezzanine.

Contemporary Barn Conversion 2

The master bedroom is located on the ground floor, is filled with daylight and has direct access to the gardens. Further bedrooms are located on the first floor, along with the family bathrooms. To the exterior is a landscaped courtyard style garden, which then opens out to views of surrounding meadows. The views beyond are uninterrupted with no other buildings in sight. Text and Photos ShootFactory.

Contemporary Barn Conversion 3

Contemporary Barn Conversion 3

Contemporary Barn Conversion 4

Contemporary Barn Conversion 6

Contemporary Barn Conversion 7

Contemporary Barn Conversion 8

Contemporary Barn Conversion 9

Contemporary Barn Conversion 10

Contemporary Barn Conversion 11

Contemporary Barn Conversion 12

Contemporary Barn Conversion 13

Contemporary Barn Conversion 16

Contemporary Barn Conversion 17

Contemporary Barn Conversion 17

Contemporary Barn Conversion 18

Contemporary Barn Conversion 19

Contemporary Barn Conversion 19

Thank you for reading this article!

Subscribe to our newsletter

BJ Apartment / Slava Balbek and Anna Riabova

Architects Slava Balbek and Anna Riabova have designed BJ apartment, a beautiful modern home located in Kiev, Ukraine. The apartment has an area of...

Alfred Street Residence Designed to Promote Openness and Interaction

Alfred Street Residence has been awarded a commendation at the 2015 australian interior design awards. This charming family home was designed by Australian design practice...

Longitudinal House Built Between Two Party Walls

Architect: Josep Ferrando Bramona Architecture Project: Longitudinal House / Barcelona Photographs: Adrià Goula The historical quarter of Sant Cugat del Vallès, north of the city of Barcelona,...

Hames Sharley Perth Studio

Hames Sharley Perth Studio is unique in its repurposing of existing dormant space. We engaged with the City of Perth and received huge support from the Council in our efforts to help use the spaces that already exist and move more people into the heart of the city.

Breakneck Gorge Oikos Designed as an Indulgent Retreat from the City

The Breakneck Gorge Oikos project successfully met all the clients' expectations and more - they look out to a sculptured mix of corten form and long masonry blade, which reads neatly as a connection to the landscape rather than an inhabited space.

Recommended Stories