Venice House by Walker Workshop

- Advertisement -

Venice House by Walker Workshop

Architects: Walker Workshop
Project: Venice House
Project Team: Noah Walker, Trent Laughton, Gus Sinsheimer, Nicholas Katona
Location: Venice, California, United States
Size: 2700 SF
Completed: October 2016
Photography: Noah Walker

This two story home is our first in Venice California and our two young clients gave us one simple directive: “don’t f*ck it up”. Given such freedom, we created a solid mass punctuated by welcoming voids. We tucked the stair to the side, allowing a long uninterrupted vaulted kitchen to run through the center of the house. This cedar clad space connects the front yard to the back yard while blurring the boundary between indoor and outdoor spaces. The 2,700 s.f. Venice house features a small plunge pool, a guest cabana, and a roof deck.

Venice House by Walker Workshop 1

Venice House by Walker Workshop 2

Venice House by Walker Workshop 3

Venice House by Walker Workshop 4

Venice House by Walker Workshop 5

Venice House by Walker Workshop 6

Venice House by Walker Workshop 7

Venice House by Walker Workshop 8

Venice House by Walker Workshop 9

Venice House by Walker Workshop 10

Venice House by Walker Workshop 11

Venice House by Walker Workshop 12

Venice House by Walker Workshop 13

- Advertisement -

Up Balloon Coffee Table Round by Duffy London

Up Balloon Coffee Table Round, edition 2015 was made by Christopher Duffy (founder Duffy London) by  putting in practice the concept of levitation and buoyancy.

Loft in Paris: Ancient Craft Shop Transformed by Maxime Jansens

Loft in Paris is a project realized by the French architect Maxime Jansens in the space where it has functioned a 130 square meters ancient craft shop. The space is located in a garden in the eastern part of Paris.

House of Curtains – Residential Renovation in Granada / GRX Arquitectos

House of Curtains, or La Casa de las Cortinas in Spanish, takes a residential renovation to the next level, transforming a dark and dreary space in the city of Granada, Spain. Curtains and drapes become a solution allowing natural light to filter through, inspired by the old Bañuelo de Granada.

Architectural Design Focused on Contrasts of Shape and Nature

Buddy's House is an architectural project completed in 2014 by the Kiev-based Sergey Makhno Architects. The architectural design of this house is oriented mainly on...

Casa Sebastian / Workshop: Design + Construction

Casa Sebastian is a residence located in the heart of the port of Chuburna in the state of Yucatan. Designed as a rest house where the owners could relax and be in touch with nature during their visits.

Hinsdale House Has an Ideal Exposure to the Sun and Protected Views

Situated on a suburban wooded lot, the Hinsdale House is pulled back from the road and rotated to visually diminish its presence and maximize its ideal exposure to the sun and protected views.

Cherry Lane Residence in Austin, Texas / Clark | Richardson Architects

Our Cherry Lane Residence is a transformative whole-house renovation & addition to an existing single-story home in the Tarrytown Neighborhood of Central Austin.

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect

Greenwood Heights Rooftop Addition project focused on adding an additional story to a 3 floor townhouse. Zoning regulations meant that the new addition had to be set back 15 feet from the front wall of the house. This space is utilized as an outdoor deck with an exterior fireplace.

Bedwardine Road House – Renovation of a Victorian Villa

To describe Bedwardine Road house as a labour of love would be an understatement. It is more like an epic struggle against insurmountable odds. This is true for us and for the owners, whose unwavering determination drove this project through to such a beautiful conclusion.

Kennedy House / Lazor Office

Perched above the bedrock at the shore of a remote Canadian lake, the cedar-clad Kennedy House takes formal cues from driftwood. The three-bedroom house, dock house, garage, and walled vegetable garden are linked by a series of wood walkways and decks.

Recreation Place in the Woods: Tom’s Hut

Raumhochrosen Architekturerzeugnisse is an architecture studio based in Bregenz, Austria, which designed the Tom's Hut as a place of refuge in nature, where you can find tranquility away from urban bustle.