Residential ArchitectureRenovation ProjectsThis Venice Bungalow Takes on an Artsy Vibe with a Graffiti Painted...

This Venice Bungalow Takes on an Artsy Vibe with a Graffiti Painted Facade

Graffiti Painted Facade

Located in Venice, California, this house was renovated by renowned art photographer Kathy Suder. A dramatic triangular wood-beam ceiling gives this Venice bungalow the feel of a fancy attic. Outside, the home takes on an artsy vibe, with a graffiti-inspired paint job in black, purple and teal.

Project description: Start with the low-maintenance front yard that adds a great California vibe, great for weekend reading and relaxing. Inside, the dramatic wood-beam ceiling creates an airy and open loft-like atmosphere, while five rows of track lighting ensure you have light where you need it – whether it is for detailed tasks or showcasing your latest painting on the wall.

Graffiti Painted Facade

With an amazing openness of space, don’t forget the back bedroom is your place to wind down after a busy day at the beach, or when the need arises, it is easy to convert the adjacent open space back to a second bedroom. Host your weekend socials in the playful backyard, where there is room for picnicking and table games. Source: Halton Pardee

Venice Bungalow 2

Venice Bungalow 3

Venice Bungalow 4

Venice Bungalow 6

Venice Bungalow 6

Venice Bungalow 7

Venice Bungalow 8

bedroom, Venice Bungalow 9

terrace, Venice Bungalow 10

Graffiti Painted Facade

Thank you for reading this article!

Prewar Manhattan Apartment Remodeled by SheltonMindel

The objective in this large scale prewar Manhattan Apartment with a long dark narrow succession of closed rooms is to create a series of organized open spaces that take advantage of south and west exposures to light and incorporate views of Manhattan’s Central Park.

Set of Three Houses Built in a Quiet Park in North Vancouver

The Houses at 1340 are a set of three houses in North Vancouver, Canada. The project was completed in 2015 by the Office of...

Casa Cabo de Vila in Paredes, Portugal / Spaceworkers

Casa Cabo de Vila was built on a hilltop in Paredes, a municipality in Portugal’s Porto district. The architects at Spaceworkers conceived the house as a delightful adornment for the lush natural surroundings. Casa Cabo de Vila’s organic shape was inspired by the idea of movement rather than emphasising a sense of stability

St Kilda Gable End House by MRTN Architects

St Kilda Gable End House is the latest project by MRTN Architects in Melbourne, Australia. The house was built in the 80s and has...

Phinney Ridge Residence by Coates Design: Architecture + Interiors

The Phinney Ridge home is nestled into the footprint of the site’s previous house to utilize zoning guidelines that were grandfathered into this urban neighborhood in Seattle.

Related Articles