Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects

Coogee House is a residential project recently completed by Madeleine Blanchfield Architects. This alts and adds project involved converting an existing 1920’s duplex apartment into a house. It’s situated in Coogee, Sydney, Australia. The internal planning was modified including all new bathrooms, kitchen and fit out. The existing street side facade was modified in keeping with the character of the existing building, the rear was completely opened to the garden and a new pavilion structure built to house dining and living areas.

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects 4

The contemporary and light filled new spaces make reference to the older existing ones in their materiality and proportions, but are distinctly contrasting. The result is a light filled new living area and character filled bedrooms and other rooms which highlight the qualities of the old and the new. Photography by Prue Ruscoe.

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects 5

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects 6

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects 2

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects 3

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects 7

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects 8

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects 9

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects 9

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects 10

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects 11

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects 12

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects 13

Coogee House / Madeleine Blanchfield Architects 14

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Would you like a painted wall in your bedroom?

The below photos show us a bedroom arranged by the Ukrainian designer Pavel Vetrov whose decor theme is the city of Venice. What has...

Powers House / The Raleigh Architecture Company

With the home’s location in a busy intersection near downtown Raleigh, North Carolina, privacy was a key component for the design of the Powers...

Environmentally Friendly Material Developed from Seaweed and Paper

Terroir is a description often used to determine the cultural and geological relation between products and where they are produced, emphasizing the heritage and...

Growth: origami-pot that grows with the plant

Ayaskan Studio has designed an original origami-pot that adapts to plant growth. Studio Ayaskan was formed by Bike and Begum Ayaskan, a twin designer duo...

This Vineyard House Provide Casual Indoor-Outdoor Living Spaces

The plan of the Vineyard house was designed to respond to family living, with public or shared areas on the ground floor and bedrooms above. The master bedroom is separated from the children’s rooms by a bridge spanning the double-height great room that takes up the majority of the lower level.

Manhattan Infinity Loft Uses Reflective Surfaces and Moving Walls to Create Space

Scott Specht, founder of award winning Austin/New York firm, Specht Architects, has just completed his latest NYC project, The Infinity Loft in Greenwich Village. The 900 square foot loft renovation was completed in September