DANstudio Renovates House in Hanoi with “Green Balconies” Facade

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade

Architects: DANstudio
Project: “Green Balconies” House
Location: Hanoi, Vietnam
Lead Architects: Duc Nguyen, Phung Minh Nguyet
Area 77.0 m2
Project Year 2017
Photography: Quang Dam

The TH House is located at a new urban area in the outskirt of Hanoi. The house is a very popular type of house in Vietnam that the main structure was already built by the developer of the whole area. The people buying this kind of house usually need to do the “finishing” work before moving in. But the skeleton of the house itself causes a lot of problems, mostly related to natural ventilation and lighting. So the question for the architect is how to finish the construction to simultaneously solve all the problems coming from this skeleton and have a humble difference while still keeping the same structural elements to the surrounding houses.

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade 1

The solution comes first from the interior space. The local office DANstudio proposed to cut over some floor slabs, creating more vertical connections from the first floor to the roof level. This way inserts two others internal tubes bringing natural ventilation and lighting deep inside the house. The residents have more freedom to interact physically to each other through these open spaces.

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade 2

To strengthen the connection between the floors, the material of flower tile is used continuously from the wall of one tube to the floor next to another tube, exiting at the facade of the house. This solution of using material blurs the space vertically and horizontally, connecting all floors in a direct and physical way.

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade 2

The house location is not far from a noisy rail track and the front elevation faces harsh sunlight at the noon time. Thus a system of aluminum screen with “balconies” is used for the facade. It creates a new protecting skin wrapping the entire outer surface, while still has some openings to bring nature to the house. The “ green balconies ” use the trees mostly taking from the green area in front of the house.

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade 4

At the space on the second floor between the two new tubes, a reading room is inserted with high level of flexibility. By using a group of cubes at different ways, the residents can read books, work, sleep, play as a group or watch movies together on different gestures… The platform and the shelf not only can store things but also create a frame for people to do unlimited activities on their own way.

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade 5

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade 6

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade 7

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade 8

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade 9

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade 10

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade 11

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade 12

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade 13

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade 14

DANstudio Renovates House in Hanoi with Green Balconies Facade 15

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

SoMa Loft in San Francisco by Studio VARA

Offering spectacular Bay Bridge views, this two-level loft was an uninspired white box chopped up into many small rooms. Having worked with the owners on another home in the Carmel Valley, the designers wanted to bring a similar warm, modern and spacious character to this loft that celebrates the view while offering two-bedroom suites for overnight guests.

Cobourg House on the Shore of Lake Ontario / Trevor Horne Architects

The Cobourg house, adjacent to Cobourg’s Victoria Park, is set deep into the site while accommodating local zoning regulations. Screened by large mature trees, it is intended to have a discreet presence in this conservation area.