East Van House in Vancouver with an Asymmetric Geometry

East Van House residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (1)

East Van House was projected by Splyce Design in Vancouver, British Columbia, on a 50×75 lot located in a colorful neighborhood with a diversified community. In order to comply with the zonal and architectural norms and also to provide a sufficient volume for the vertical space, the house is projected with an asymmetric geometry. From the floor to the top of the ceiling there are 26 meters. On the roof, the house has generously sized skylights situated so they allow natural light to penetrate deep into the north of the house.

East Van House residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (18)

The main floor is bisected from east to west with a continuous line of steps and fireplace, separating the kitchen and dining from the living area. To the south, a sliding wall made of glass doors expands the space with a garden, providing a discrete division of the interior and exterior. In a similar way, the sliding glass doors extend the main bathroom with a cedar-screened deck, enhancing the spa-like experience. The interiors of East Van House are based on the combination between white and wood, providing increased spaciousness and brightness. This interior concept offers to the space a lot of freshness, elegance, comfort and a welcoming atmosphere, necessary “ingredients” for any home.

Architects: Splyce Design
Build / Powers Construction
Structural / WHM Structural Engineers
Landscape / Splyce Design
Photography / Ivan Hunter

East Van House residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (4)

East Van House residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (6)

East Van House residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (5)

East Van House residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (3)

East Van House residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (2)

East Van House residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (1)

East Van House residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (7)

East Van House residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (8)

East Van House residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (11)

East VanHouse residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (12)

East VanHouse residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (13)

East VanHouse residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (14)

East VanHouse residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (19)

East VanHouse residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (17)

East VanHouse residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (15)

East VanHouse residence in Vancouver with an asymmetric geometry - Splyce Design - HomeWorldDesign (16)

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Low Budget House Collected in a Single Structural Gesture

The house, located in Calders (a small village in the centre of Catalonia), is the new home to a couple with two children. The site is at the end of the village with the natural park of “Sant Llorenç del Munt i l´Obac” just in front. They requested to include an office, common living space, three private rooms, two bathrooms and a garage.

Grand Street Loft in New York’s Famed SoHo District

Grand Street loft was designed to create a generous open space for living, cooking, dining, and music. The open loft is ringed by the discrete spaces requiring privacy or for utility: bedrooms and bathrooms, entry, storage and laundry.

Holiday Home for a Family of Four on Kawau Island / Dorrington Atcheson Architects

This holiday home was designed by Dorrington Atcheson Architects on Kawau Island, Hauraki Gulf, New Zealand. Project description: The orientation and design of this holiday...

Refined House for Urban Elites / FAN Life Studio

Being elegant and dignified is not only a matter for a small number of elites, it is the common responsibility and mission of the general public. To better record the life of elites, the designer avoids the single decoration style of piling up complex colors. Instead, concise expression which matches the gentle, modest and self-disciplined temperament of urban elites is adopted.

El Tubo Bar: Abstract Interior Design by Assadi and Pulido

Felipe Assadi and his wife Francesca Pulido are young architects from Chile with a great vision and freedom in their creations, part of, because...

Box on the Rock / Schwartz and Architecture

Located in Sonoma Valley, California, Box on the Rock is a 2,000 sq ft private residence designed in 2015 by Schwartz and Architecture. With an...