Emil Nakijin Hotel by Shinichi Ogawa and Associates

Emil Nakijin Hotel by Shinichi Ogawa and Associates

Project: Emil Nakijin Hotel
Architects: Shinichi Ogawa and Associates
Location: Okinawa, Japan
Structural System: Reinforced Concrete
Site Area: 707.25 m2
Building Area: 317.30 m2
Total Area: 309.58 m2
Photo : 藤井 浩司 / Koji Fujii
Completion Date: 2020.09
Text by Shinichi Ogawa and Associates

Emil Nakijin Hotel is a 5 room minimalist luxury hotel located 160m above sea level, overlooking the nature of Okinawa.

Emil Nakijin Hotel by Shinichi Ogawa and Associates

The site is located on the mountain of Nakijin, Okinawa Prefecture, Japan. Positioned atop a north-facing cliff, the endless nature spreads out below, with a panoramic view of the East China Sea.

Emil Nakijin Hotel by Shinichi Ogawa and Associates

According to the layout plan, the road leads up to the south of the hotel, where each guest room is positioned to overlook the view on the north-facing cliff. The interior of each guest room consists of a bed space, living space, and a shower room. The exterior of each room consists of an open-air bath, a terrace, and an infinity pool. The interior and exterior are connected via large custom-built stainless steel sliding glass doors.

guest room, Shinichi Ogawa and Associates

floor plan

Upon entering the guest room from the walkway in the south of the hotel, breathtaking and boundless nature appears before you. Opening the glass doors, the inside, outside, nature, and the ocean are seamlessly connected and the feeling of freedom overwhelms you.

Emil Nakijin Hotel by Shinichi Ogawa and Associates

On the other hand, the southern approach to the hotel presents a massive facade with no openings. The walkway leading to the guest rooms is a space that allows light to enter only from the courtyard, aiming for a space that contrasts with the guest rooms.

bathroom, Shinichi Ogawa and Associates

Architectural elements comprises minimal floors, walls and the roof. The minimalist, white-based space has only the essentials and no unnecessary decorations, allowing the ever-changing natural light, colors and air to be taken in. It is a space where you can feel the great outdoors while staying inside.

guest room, Shinichi Ogawa and Associates

This project is an exclusive boutique hotel where guests can experience minimalism and clear space composition whilst enjoying the panoramic view to the fullest.

Emil Nakijin Hotel by Shinichi Ogawa and Associates

Emil Nakijin Hotel Materials used:
Facade cladding: Reinforced concrete
Flooring: OLTREMATERIA
Doors: Custom made
Windows: Custom made
Roofing: Reinforced concrete
Interior furniture: Custom made
Basin: VOLA
Hand shower, Mixers, Overhead shower: Hansgrohe

pool, Shinichi Ogawa and Associates

Emil Nakijin Hotel by Shinichi Ogawa and Associates

section

Emil Nakijin Hotel by Shinichi Ogawa and Associates

Emil Nakijin Hotel by Shinichi Ogawa and Associates

Emil Nakijin Hotel by Shinichi Ogawa and Associates

Emil Nakijin Hotel by Shinichi Ogawa and Associates

Emil Nakijin Hotel by Shinichi Ogawa and Associates

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Interior Design of an Attic in a Tenement House from 1911 in Cracow

The project included the interior design of an attic in a tenement house from 1911. The apartment was created after a comprehensive renovation of a unique Art Nouveau building built by Dawid Gronner in the years 1910-1911 in Cracow.
Young and Daring Architecture Label Namelok Completes House 1

Young and Daring Architecture Label Namelok Completes House 1

The first house designed by Namelok is inspired by liberal theories of mid-century architects like Lina Bo Bardi and Aldo van Eyck. The design of House 1 serves as a perfect base for a young and modern family where three design principles are at the base: the kitchen as the beating heart, openness through horizontal and vertical connections and visible constructions versus tangible textures.
McDonald's Innovation Center by Studio O+A

McDonald’s Innovation Center by Studio O+A

After Studio O+A partnered with McDonald’s on a new corporate headquarters in Chicago’s West Loop, it turned to the Innovation Center for a similarly fresh look at the spaces where fresh looking is the principal activity of the day.

Mama Campo: eclectic design with decors and pastel shades

The project named Mama Campo was realized in the Olavide market from Madrid, given that its prime objective has been to bring in the...
Passive Extension and Renovation, Magnolia Soul Family House 1

Passive Extension and Renovation: Magnolia Soul Family House

This passively designed extension and renovation creates a warm, robust, family and pet friendly space, while protecting a mature Magnolia x soulangeana tree and maximising garden area.

More Articles Like This