Residential ArchitectureHousesFamily Coastal Home with Clean Modern Lines

Family Coastal Home with Clean Modern Lines

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (1)

Duncansby Road House is a family coastal home designed by New Zealand studio LTD Architectural. Duncansby Road is situated on a steep site in Whangaparaoa, New Zealand.

Description by LTD Architectural: A small, simple but elegant family coastal home with clean modern lines, it was originally conceived that this house would reach out and over the bank like a pohutukawa. A series of steel portals and cable cross bracing form the roots of the building and provide an elegant subfloor structure. In this way the building sits lightly on the sloping site, suspended above the contour allowing sun and rain to reach beneath the building. In time vegetation will grow below and around the structure, re-stabilising the site and allowing good permeability leaving the living platform suspended over lush, green coastal vegetation with cinematic views to the Gulf.

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (21)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (3)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (8)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (9)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (10)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (11)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (2)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (12)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (5)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (15)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (6)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (16)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (18)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (19)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (20)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (17)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (7)

Family Coastal Home with Clean Modern Lines (4)

Little Neck House by OAD Interiors

Coming from a compact Lower East Side walk up apt with a third child on the way, OAD Interiors wanted to be sure this home felt spacious and would be a house the family could grow in.

Bedolla House by P+0 Arquitectura

The Bedolla house was designed in a complex topography terrain located between mountains and filled with large cedars and oaks. The stone and concrete walls clearly define the heart of the project: a linear courtyard that from the entry runs towards the small oak forest at the foot of the ravine.

Vancouver Loft Apartment / Falken Reynolds Interiors

Splitting time between New York and Vancouver, the owners of a 1,100-square-foot loft in the latter city’s Crosstown neighborhood needed room to work from home, and as ardent sports fans they also wanted space to host large game-day gatherings.

House Energy Efficient: Casa GG by Alventosa Morell Arquitectes

GG House is a project completed by Barcelona-based Alventosa Morell Arquitectes. Description by Alventosa Morell: Commissioned premises with very clear: estimate, greatly reduced execution time and...

Related Articles