Residential ArchitectureHousesLin House by Daniel Marshall Architects

Lin House by Daniel Marshall Architects

Lin House by Daniel Marshall Architects

Project: Lin House
Architects: Daniel Marshall Architects
Team: Daniel Marshall, Ray van Wayenburg, Shiqi Shelley Lin, Sukshma Paranjpe
Location: Remuera, Auckland, New Zealand
Completed 2020
Photo Credits: Sam Hartnett
Text by Daniel Marshall Architects
Awards + Publications
Trends International Design Awards – Winner of TIDA New Zealand Architect-Design Bathroom Suite
Trends International Design Awards – Highly Commended TIDA New Zealand Architect-Design Bathroom

We were approached by the Lin Family to design a 4 bedroom house on a reasonably suburban site in Remuera, Auckland. The challenges of the site was that the northern aspect was facing the street and the site was surrounded by neighbours which need to be considered to maintain the privacy for any outdoor spaces.

living room, Daniel Marshall Architects

The concept driving the house was a fusion of kiwi laid back living and asian inspired detailing and materiality. We created a series of courtyard spaces making the most of the north aspect by creating a courtyard to the street that housed the pool, with the open plan living area facing onto the courtyard. The main bedroom above cantilevers into the courtyard, providing an outdoor dining area sheltered from the rain.

Lin House by Daniel Marshall Architects

Cars, which traditionally dominate the frontage of the suburban context, are accommodated halfway through the house, thus allowing for enough space for the pool courtyard and creating a separation between the main living area and the media room and guest bedroom. The dramatic curved forms on either side of the garage were designed to accommodate the turning circles for the cars. Inside, the cast insitu concrete curved walls accommodated the scullery and the laundry on the ground floor and an ensuite on the second level.

dining room, Daniel Marshall Architects

The detailing of the house drew heavily on the homage to the landscape often seen in asian architecture. The cast insitu concrete wall in the entry was formed using bamboo formwork creating a beautiful textural and soft quality to the concrete. The ‘lineal courtyard’ framing out the neighbours with an edge of bamboo and accommodating another outdoor area with an ethanol fire was inspired by the entry to the Nezu museum designed by the Japanese architect Kengo Kuma in Tokyo.

bedroom, Daniel Marshall Architects

The kitchen was designed for asian cooking, with a full chef’s cooking scullery elegantly hidden behind the more traditionally styled kiwi galley kitchen. All the timber cabinetry was a textured oak veneer with a natural oil finish.

Lin House by Daniel Marshall Architects

bathroom, Daniel Marshall Architects

bedroom, Daniel Marshall Architects

bathroom, Daniel Marshall Architects

Lin House by Daniel Marshall Architects

pool, Daniel Marshall Architects

Lin House by Daniel Marshall Architects

Contemporary Family Ski Cabin with Scandinavian Influences

From inception this house had an ambitious brief: create a family home equal parts warm, modern light filled ski cabin that also incorporates the best locally sourced materials, natural fabrics, and leading eco friendly standards and building practices.

Office Interior Design by Studio Perspektiv for IT Company WebSupport

The design of the new work environment was orchestrated by the Prague based Studio Perspektiv. The task was stated clearly – to create offices that will support company culture and serve as an exceptional event space.

The Interior Design of a Country House in the Villa Community “Moscow Evenings”

The Moscow-based bureau Kerimov Architects has developed the interior design of a country house with a total area of 310 sq. m in the villa community "Moscow Evenings".

Apartment for a Musician / Architect Štěpán Havlík

The subject of design is the furnishing and facilities of a part of the apartment for a musician and his partner. The space in question is a new apartment on the second floor of a new apartment building in Ústí nad Labem.

AppFolio Workplace by Cushing Terrell

Cushing Terrell reveals AppFolio, a new office designed to blend the romance of rustic Texas with the modern vibe of a 21st-century technology-rich environment.

Related Articles