Fuzzy Dentist House by SO Architects

Fuzzy Dentist House by SO Architects

Architects: SO Architects
Project: Fuzzy Dentist House
Team: Narong Othavorn, Jirapong Amornsak, Mamiew Intukarn, Mean Jiratitikan, Pim
Location: Chiang Mai, Thailand
Photographs: Filippo Poli
Text by SO Architects

This private house was designed for a dentist and is situated in a plot where the owner left empty for many years. The land had been used by the people around the area as a shortcut between 2 local roads, which has created a path/trace almost permanently.

Fuzzy Dentist House by SO Architects 1

The Fuzzy Dentist house was considered to still let that path being in function even when the construction is finished, and to appear almost as nothing much happens from constructing this house. The result is a building fuzzily sits between privacy and public domain whereas the owner can live his private life within the double enclosed space.

Fuzzy Dentist House by SO Architects 2

Even though one of the entrances shares the same path that run through the house from front to back, the separated little weed garden that can be seen before entering the house, can only be entered once going through the whole house to the 2nd floor and make the way out to the terrace then cross the small bridge over the pathway and go down to the garden where will be another terrace in the future.

Fuzzy Dentist House by SO Architects 3

The rooftop terrace of this house is considered to be a multifunction outdoor hangout area with the stair-shaped roof where visitors can sit to look back at the front yard where anything could happen before one’s eyes.

Fuzzy Dentist House by SO Architects 5

Fuzzy Dentist House by SO Architects 4

Fuzzy Dentist House by SO Architects 6

Fuzzy Dentist House by SO Architects 7

Fuzzy Dentist House by SO Architects 8

Fuzzy Dentist House by SO Architects 9

Fuzzy Dentist House by SO Architects 10

Fuzzy Dentist House by SO Architects 12

Fuzzy Dentist House by SO Architects 12

Fuzzy Dentist House by SO Architects 13

Fuzzy Dentist House by SO Architects 14

Fuzzy Dentist House by SO Architects 15

Must Read

Architect Luca Compri Combined Wood and Iron to Modernize a 1960s Apartment 3

Architect Luca Compri Combined Wood and Iron to Modernize a 1960s...

The project is a renovation work which has completely changed the distribution and the interior space of a 120 sm apartment built in the 60’s in Varese. The old partition walls and the long corridor have been demolished to give place to three big boxes inside the apartment