Architecture and Interior Design StudiosDelve ArchitectsGellatly Road House by Delve Architects

Gellatly Road House by Delve Architects

Gellatly Road House by Delve Architects

Project: Gellatly Road House
Architects: Delve Architects
Location: Nunhead, South London, United Kingdom
Year: 2020
Photo Credits: Emanuelis Stasaitis
Text by Delve Architects

This traditional Victorian house in the Nunhead conservation area was completely transformed to provide a contemporary and open space at the rear, while retaining a more traditional feel at the front of the house.

Gellatly Road House by Delve Architects

The transition from ‘old to new’ occurs by stepping through a bespoke handcrafted plywood bookcase, which leads into the wide, open contemporary kitchen space. Bifold doors open over a bespoke window seat so the owners can appreciate the morning light through the garden.

Gellatly Road House by Delve Architects

In all rooms there is extensive attention to detail, as Delve designed all the bespoke joinery in the house creating a real feeling of craftsmanship. The Gellatly Road House purposely uses a restricted palette of materials comprising dark stained larch cladding, birch ply and concrete. Materials have also been creatively used and selected to stay within budget and provide a tactile feel, such as the rubber flooring and exposed ply in the kitchen – Delve designed all the kitchen units.

Gellatly Road House by Delve Architects

Delve worked tirelessly, turning the original plans inside out to come up with an inventive layout that thoughtfully reconsiders how to use a terraced house, whilst respecting its character. The joinery, which runs seamlessly through the house, was their greatest success and testament to their skills. Delve has created a journey through the house, that takes you out of city living, and into the magic of garden and open space at the back. Our favourite room is the music room at the core of the house – they have breathed new life into a part of Victorian terraces that often becomes just a walkway to the back of the house. Now it is both a magical entrance to the garden extension at the back, and a cosy space where books, guitars and pianos can be used. We couldn’t be happier with the sanctuary they have created for us.” Kit & Imogen, First time buyers

Gellatly Road House by Delve Architects

Gellatly Road House by Delve Architects

Gellatly Road House by Delve Architects

Gellatly Road House by Delve Architects

house in Nunhead, Delve Architects

Victorian house renovation, Delve Architects

Dotted Lamp tell us the story of light, colours and reflection

Eindhoven-based designer Dennis Parren created Dotted lamp inspired by the colourful jellyfish. The designer’s presentation: For the Biennale Internationale Design Saint-Etienne 2015 we created several light...

Villa Renovation: Inside and Beyond the South Tyrolean Traditions

Traditional construction methods combined with modern living comfort in the midst of breath-taking scenery. These aspects characterize House K2 on the Renon high plateau.

Durham House Offers a Stylish and Comfortable Indoor-Outdoor Lifestyle

This 4,000-square-foot Durham house is designed to accommodate the Brinegar family’s indoor-outdoor lifestyle and provide them with room to entertain, studio space, and gallery walls to display their art.

Show House is a Contemporary Take on a Traditional Building Form

The Show house was built to display the full range of design and fabrication capabilities offered by the Hufft Projects. It serves as a model unit for clients, testing ground for design prototypes and the Hufft family home.

Meier Road Barn by Mork Ulnes Architects

Located in Sebastopol, California, Meier Road Barn was designed by Mork Ulnes Architects. With offices in San Francisco and Oslo, Mork Ulnes Architects approaches...

Related Articles