Giorgeta House by Dobleese Space&Branding

Giorgeta House by Dobleese Space&Branding

Project: Giorgeta House
Architects: DOBLEESE Space & Branding
Location: Valencia, Spain
Area: 80 m2
Year: 2020
Text and Photos: Courtesy of DOBLEESE

In the heart of Valencia we find the second residence of a couple in love with the city and its festivities.

Giorgeta House by Dobleese Space&Branding

Giorgeta House is an 80m2 home with a chamfered layout and whose main objective is to squeeze every inch of an initially segmented and dark house into a new, spacious, cosy and bright one.

kitchen, Dobleese Space&Branding

Taking into account the diagonals present in the façade and party walls, the new distribution is generated from a longitudinal axis that branches off the house, leaving the living-dining room and the main room on one side and the guest room, bathroom, and laundry room on the other. and the kitchen.

Giorgeta House by Dobleese Space&Branding

The toned oak wood is the protagonist from the access. It accompanies the entire passage area and welcomes the nerve centre of the house, the kitchen. Clad in a grey marbled texture with smoked glass details and indirect lighting, it brings a singular and unique character to this project. Open to the dining room, it allows visual communication between the two areas, the latter being the calm and bright part.

Giorgeta House by Dobleese Space&Branding

This space dressed in sober white invites you to enter the main room where natural stone, parson glass and wood line the rest area and the dressing room.

bedroom, Dobleese Space&Branding

The main bathroom is defined with this same character, where the large-format pieces of Carrara marble contrast with thin lines in black. The perception of this space is multiplied thanks to a figurative window with artificial light and a large mirror.

bedroom, Dobleese Space&Branding

The intervention finally manages to provide the Giorgeta House house with spacious, bright spaces, creating an atmosphere of tranquillity and warmth that runs through each room of the house.

Giorgeta House by Dobleese Space&Branding

Giorgeta House by Dobleese Space&Branding

bathroom, Dobleese Space&Branding

Must Read

Ashby Residence in Austin, Texas, Matt Fajkus Architecture 2

Ashby Residence in Austin, Texas / Matt Fajkus Architecture

The Ashby Residence is derived from the stereotomic operation of subtracting from and adding to a solid volume to enable specific programmatic relationships and daylight conditions. Sited on a typical 50’x150’ single-family residential lot in Austin, Texas, the design questions the standard house massing and arrangement by stretching along the length of the lot.