Residential ArchitectureLoftsGreenwich Street Loft by Jane Kim Design

Greenwich Street Loft by Jane Kim Design

Greenwich Street Loft / Jane Kim Design

Project: Greenwich Street Loft
Architects: Jane Kim Design
Location: Manhattan, New York City
Area: 3200 square foot
Project Year: 2017
Photo by Nick Glimenakis

This 3200 square foot Greenwich Street Loft was designed for a couple who live alone but will occasionally host their extended family. The master suite is an extension of the public space of the great room but can be closed off with a large pocket door.

Greenwich Street Loft / Jane Kim Design

A walnut storage wall snakes through the space, starting as a kitchen within the great room and ending in the master bedroom; a new office and TV Room are hidden within the undulating form.

Greenwich Street Loft / Jane Kim Design

Beginning as pantry and kitchen storage in the large great room, the wall encloses a separate TV Room before turning the corner and becoming an open storage wall for the clients’ collection of artifacts. A kink in the form creates an office “pocket” before turning into the master bedroom.

kitchen / Jane Kim Design

Henrybuilt kitchen with heath ceramic tile backsplash and calacatta marble counters.

kitchen / Jane Kim Design

kitchen / Jane Kim Design

Greenwich Street Loft / Jane Kim Design

The mud room was designed with integrated storage and hooks integrated into walnut millwork.

Greenwich Street Loft / Jane Kim Design

bathroom / Jane Kim Design

The powder room is lined with a geometric tile that contrasts with the custom walnut vanity and mirror. Brass accents throughout the room complete the space

bathroom / Jane Kim Design

The master bathroom is a calm, inviting space with a light grey wall tile with accents of brass, warm wood, and cool blue. A dramatic tub near the entrance opens up the space upon entry.

bathroom / Jane Kim Design

home office / Jane Kim Design

Greenwich Street Loft / Jane Kim Design

plan

Ville V, The Newest Luxury Landmark in Shanghai

Ville V was built by the neoclassical architect Robert A. M. Stern, while the exquisite interiors were respectively designed by HWCD (interior finish)and W+S Deco (FF&E design)

Denk Fabrik Restaurant in the German city of Karlsruhe

Gruppo Decorativo architectural office designed the Denk Fabrik all-day restaurant in the German city of Karlsruhe combining robust and earthy materials with bright shades and retro details. The second bar-restaurant of the Denk Fabrik chain, in Karlsruhe, was once again designed by the Gruppo Decorativo architectural studio, with different decorative and structural elements.

Bright Apartment Combines Industrial Style with Classical Elegance

Bright Apartment overturns preconceptions about what a family home should be like; it shows that, even when you have children, your living space can still reflect your own personal taste and style.

Brent House Road / Nissen Richards Studio

Brent House Road is a renovation project completed by Nissen Richards Studio, a London multi-disciplinary design practice that specialises in architecture, exhibition, graphic and theatre design. This...

Valle Vista House / Giulietti Schouten Architects

A modern design with an open plan was desired, and an existing 2-story Valle Vista House house in NW Portland was vetted for a potential renovation. The existing main level was reorganized and opened up, and a third level addition for a master suite was added atop.

Related Articles