Residential ArchitectureApartmentsFurman Street Duplex Apartment with Double Height Living Space

Furman Street Duplex Apartment with Double Height Living Space

Furman Street Duplex Apartment with Double Height Living Space

Project: Furman Street Duplex
Architecture and Interior Design: Jane Kim Design
Location: Brooklyn Heights, New York City
Year 2018
Photographer: Nick Glimenakis

Jane Kim Design was hired to design millwork and interiors for a client in a new building constructed in Brooklyn Heights. In this duplex apartment with double height living space, a massive bookcase and media center was designed with a custom library ladder. All interior lighting, furniture, and window treatments were specified by JKD.

Furman Street Duplex Apartment with Double Height Living Space

Wallpaper was installed to enhance the existing contemporary interiors. a custom Italian closet system was installed throughout. In Furman Street Duplex the master bedroom was designed as a serene space that would not compete with the Manhattan skyline views.

Furman Street Duplex Apartment with Double Height Living Space

Furman Street Duplex Apartment with Double Height Living Space

Furman Street Duplex Apartment with Double Height Living Space

Furman Street Duplex Apartment with Double Height Living Space

millwork and interiors, Brooklyn Heights, Jane Kim Design

millwork and interiors, Brooklyn Heights, Jane Kim Design

millwork and interiors, Brooklyn Heights, Jane Kim Design

millwork and interiors, Brooklyn Heights, Jane Kim Design

millwork and interiors, Brooklyn Heights, Jane Kim Design

millwork and interiors, Brooklyn Heights, Jane Kim Design

millwork and interiors, Brooklyn Heights, Jane Kim Design

Japanese-Inspired Beach Shack by Curious Practice

Vikki’s Place by Curious Practice is a new Japanese-Inspired beach shack on a small inner city lot. The site is heavily effected by flood with Planning Controls setting the first floor 1.6m above natural ground. This multi-generational home focuses on how the clients want to live and occupy space rather than procuring a checklist of rooms.

Boxxe Office by Building Interiors

Building Interiors completely stripped out Boxxe’s workplace, provided structural alterations, introduced a staircase between floors, made mechanical and electrical alterations

Highbury House Extension / Architecture for London

This house extension and refurbishment transforms a Victorian terraced property in a Highbury conservation area. The brief was to create open plan spaces with an improved relationship to the garden, and a kitchen that could be enjoyed as a social space.

Contemporary Timber Clad House Inspired by Colonial Workers’ Cottage

As a nod to the prolific housing typology of the area, through its use of materials, T2 Residence reinterprets the workers cottage into a contemporary timber clad house that adopts the idyllic image of the 'house', carrying it through to the details exampled in the profile of its front fence.

Villas Complex with Stunning Sculptural Facades

Project: Villas Complex Architects: UNStudio Team: Ben van Berkel, Hannes Pfau with Markus van Aalderen and Shoujiong Zhang, Whenzen Yi, Fernie Lai, Yuchen Liu, Irina Bogdan,...

Related Articles