Greenwich Village Townhouse / Ryall Sheridan Architects

- Advertisement -

Greenwich Village Townhouse

Project: Greenwich Village Townhouse
Architects: Ryall Sheridan Architects
Location: New York
Photography: Ty Cole

The program for this 1840’s Greenwich Village townhouse redefined it as a spatially interconnected contemporary residence for a young family. The idea of circulation as a public ‘street,’ in which family members encounter each other as they go about their daily routines, informs the organization of the house. Large landings at the south end of the circulation space act as places to interact. All other programmatic elements are kept to the west side of the house, allowing the sky-lit eastern circulation ‘street’ to vertically connect spaces throughout the house. The services of the building are contained within a vertical core which also defines the transition between open and closed spaces.

Greenwich Village Townhouse

Greenwich Village Townhouse

Greenwich Village Townhouse

Greenwich Village Townhouse

Greenwich Village Townhouse

Greenwich Village

Ryall Sheridan Architects

Ryall Sheridan Architects

Ryall Sheridan Architects

- Advertisement -

Matarangi Cabins / CAAHT Studio Architects

A new holiday house comprising of two simple gable cabin forms at Matarangi, Coromandel. Designed within an existing clearing amongst the pine trees on their site near the beach to provide various degrees of shelter

Sonoma Pool House: A Family’s Playground by Zumaooh

The owners of this property in Sonoma County worked with zumaooh to explore the opportunities presented by 13 acres of meadowland running alongside a creek.

Mexican Ice Cream Shop Inspired by Fantastic Machines

Gelatoscopio is a Mexican ice cream shop inspired by the search for the most fun and authentic way to connect with your emotions in order to discover a fantastic reality through flavors, textures and aromas that transport you to memorable moments.

Sonoma Weekend House / Studio Collins Weir

Inspired by the property's orchards, gardens and foliage, the interior design for this weekend home is a sophisticated layering of textures and color– rich blues and greens within a serene glass box.

River Guest House / Luciano Gerbilsky Arquitectos

River Guest House is a 1,200 square meters construction designed in a wooded area of Valle de Bravo. This project is composed of two spaces, one private and one open divided by a river that starts at the main entrance and surrounds the entire house.

Dogbox is a House on a Steep Whanganui Hillside / New Zealand

The Dogbox was designed and built by Ben Mitchell-Anyon and Sally Ogle -(Patchwork Architecture) and Tim Gittos (now of Spacecraft Architects). The house is located...

Modern Farmstead Renovated in Bridgehampton, NY / Martin Architects

This recently restored modern farmstead was the last home and Studio of "Romantic Modernist" Architect Norman Jaffe. Located in the heart of horse and farm country, Jaffe's retreat was chosen for its wonderful serenity. We worked with the new owner, a local artist, to enhance the quality of the original architecture and maximize the dynamic experience of the home

Salisbury House by Julian Guthrie Architecture

Our clients purchased Salisbury House on a large west facing section as a gutted shell with a new concrete slab poured for a garage addition to the street frontage, and a slab at the rear of the villa for additional living spaces.

House H in Madrid / ABIBOO Studio

House H is located in an affluent area in Madrid. The house has a floor area of 14,000 sq. ft. (1,300 sq. m.) and is the answer to the broad and diverse functional needs of the client, a well-known international sportsman.

Hemp House is Built of Rammed Earth, Timber and Hempcrete Walls

Hemp House, a dual occupancy home for three generations to explore co-housing, was built in a combination of rammed earth, timber and Hempcrete walls. It created a very beautiful and healthy environment

New Bangkok House for an Extended Family

The new Bangkok house for an extended family is located on the same property as the owner's old home. The two residences stand in a parallel orientation and are separated by a swimming pool,