facebook

House in Kyoto That Combines Modern Structure with Traditional Japanese Style

House in Kyoto That Combines Modern Structure with Traditional Japanese Style

Project: House in Kyoto
Architects: 07beach
Location: Kyoto, Japan
Year 2019
Area: 131.0 m2
Photographer: Yosuke Ohtake
Text by 07beach

The house is for a couple and their three little children, located in a quiet residential area in northern Kyoto city. The site environment is where neighbor houses are standing at the edge of the east, west, south boundary, and houses are lined on the other side of the north narrow road.

House in Kyoto That Combines Modern Structure with Traditional Japanese Style

The specific requests at the beginning were not so many. Their needs came to clear little by little, as various plans were proposed. Since the couple preferred simple and open plan and also they must keep watching their three children are constantly moving, the house in Kyoto was designed as one big space, placing the double-height living room at the center so that they can see where and who does what.

House in Kyoto That Combines Modern Structure with Traditional Japanese Style

After placing car parking at the front and laying out required inner rooms, enough space for a garden was hardly left at the back side of the site, and there are neighbor’s walls blocking closely even if the windows are opened on the outer walls. Therefore, it was considered that taking a courtyard was effective in terms of daylighting as well.

House in Kyoto That Combines Modern Structure with Traditional Japanese Style

However, a courtyard enclosed with glazed walls in a limited width of the site makes the left space tight, thus, the indoor tree idea that is as if a courtyard drew into the room inside came up in mind. 
It is expected that the tree which will grow close to three children will strengthen the relationship between the family and the house as if the tree is another member of the family.

House in Kyoto That Combines Modern Structure with Traditional Japanese Style

Finishings were chosen in the balance between the modern structure of the house and traditional Japanese style from the husband’s preference.
 The bathroom was placed in the middle of the house facing the living room so that the husband who likes taking bath above all could enjoy it with his children like an open-air bath, looking at the trees.
 Although a curtain-rail was set in the bathroom just in case, even after a few months of living there, it seems the family got used to the exposed bathroom as they are still using it without a curtain.
 It is like the character of the residents and the house got very close now after a lot of discussions spending time, designing back and forth.

traditional Japanese style, 07beach studio

traditional Japanese style, 07beach studio

traditional Japanese style, 07beach studio

traditional Japanese style, 07beach studio

traditional Japanese style, 07beach studio

traditional Japanese style, 07beach studio

traditional Japanese style, 07beach studio

traditional Japanese style, 07beach studio

plan, macheta

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Westrock House / Tom Hurt Architecture

Tom Hurt Architecture Studio has renovated and extended in 2016 the Westrock House, a 1950’s farm house in Austin, Texas. The new six-level addition...

Casa Golgota by Floret – Oficina de Arquitectura

The extension of the Casa Golgota was made at a lower level, taking advantage of the terraces, using wood and concrete, clearly demarcating the addition and the original in chronological terms.

Writer’s Coach House by Intervention Architecture

UK studio Intervention Architecture have designed and project managed the complete refurbishment and extension of an existing outbuilding garage in Moseley, Birmingham, to create...

Corrugated Metal Clads Rio Vista Residence by Buchanan Architecture

The residence is composed of three rectilinear masses varying in size and tone; each clad in a distinct corrugated metal siding with a subtle change of finish. From the street the residence appears to rest on an island which is accessed only by a bridge.

San Francisco Eichler Remodel by Klopf Architecture

The owners came to Klopf Architecture with a clear vision: Create a brighter home with clean lines and visual surprises – but that enhances...

Apartment by Łazienki Królewskie Park / Loft Kolasiński

The flat is located in a tenement house from 1932 in the Mokotów neighbourhood. The project included a partial reconstruction of all rooms.