Attic Kazan / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

Attic Kazan / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

Project: Attic Kazan
Authors: Designers Pavel and Svetlana Alekseeva
Location: Moscow, Russia
Year 2016
Photographer: Maxim Kanakin
Text by Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

The Attic Kazan project was implemented and completed in December 2016. An apartment for permanent residence of two adult spouses, the children have already left and live their adult independent lives. Customers, choosing an apartment, deliberately stayed on the attic floor in one of the prestigious areas of the city. The main wishes were to preserve the attic spirit, add light and get rid of the feeling of hanging down the sloping ceiling in the bedroom. There is only one window in the small bay window for the living room and kitchen, therefore, it was decided to make the window fake in the kitchen, which was possible, as the incoming guests think that they are windows. The apartment offers a combined living room with a kitchenette, a bedroom and a toilet.

lighting design / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

The main colors here are black, white, the natural color of light wood and a few bright color accents that diversify the otherwise monochrome color palette. The sensations are for a pleasant and bright place, and the main merit for this is the many different sources of artificial light that skillfully create different contrasts.
The whole apartment is an iconic element, because it’s an attic, a brutal tree in the interior, aged colored tiles on the floor, brickwork from old brick painted white, this is decor, this is also a sloping roof , construction pallets under knitted ottomans, tree branch.

Attic Kazan / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

Attic Kazan / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

Attic Kazan / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

Attic Kazan / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

decor / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

Attic Kazan / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

Attic Kazan / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

bedroom / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

bedroom / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

home office / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

bathroom / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Nieuw Amsterdam – Nuon Office / Heyligers Design + Projects

The complex Nieuw Amsterdam was built 25 years ago and has recently been transformed into a modern mixed-use building: hotel, Horeca services, catering services and the...

Fju Linear Desk with Two Functions: Workspace and Shelf

Fju is a linear desk made by Kaschkasch studio from Germany and it can perform two functions: workspace or shelf. When it folds up, Fju can provide a small work space which can be used for laptop, ipad or books.

Extended Three-Story Townhouse in Brooklyn by vonDALWIG Architecture

This expansion of a three-story townhouse located in Park Slope responds to the row house typology and its typical direction of front to back. Intent on creating volumetric relationships, we decided to design an extension that links the main floor by both horizontally and vertically interlocking the space between the living areas

Historic Pink Floyd Recording Studios Transformed into Two London Flats

We worked with former Pink Floyd studio manager and her musician husband to transform the iconic Britannia Row Studios into two stunning industrial style flats.

Rosario Apartment in the Heart of Rome: True Soul of a Lawyer

Casa di Rosario is a small apartment with an area of 48 sqm located in the heart of Rome. The interior design was completed...

Landform House / A61 Architect Bureau

A61 Architect Bureau has designed Landform House in Tyumen Oblast, Russia. From the architect: Due to the fact that the residential building was intended as dialogue...