House in the Garden by Yamazaki Kentaro

House in the Garden by Yamazaki Kentaro (1)

House in the Garden is a single family home recently completed by Yamazaki Kentaro Design Workshop. The house has a built area of 95 sqm and is located in Sakura-shi, Chiba, Japan.

Description by Yamazaki Kentaro: The house gives the impression of living inside a large garden. It evokes within the inhabitants the feeling of strolling in the yard while doing ordinary tasks such as cooking, reading, or taking a bath. We propose long-span housing, which would be formed by 5 blocks, each one slightly shifted in alignment from the next.

House in the Garden by Yamazaki Kentaro (2)Each block has a function such as kitchen, washroom, dining room, working space, and so on and the space connecting the blocks would remain open to provide a view of the exterior. That means that there are no defining functional boundaries between the kitchen, the living area, and the working area; the space remains ambiguous.

House in the Garden by Yamazaki Kentaro

In addition, the configuration of the blocks contributes to the earthquake resistance of the structure. This is crucial for this site because the north facing and south facing areas of the structure have no walls obstructing the view of the garden.

House in the Large Garden by Yamazaki Kentaro (16)This gives the inhabitants a sense of depth within the space and takes full advantage of the north-south plot on which it is built. In addition, the exterior walls which are only 125mm thick, create the unique sense that the whole structure is but part of an interior.

House in the Garden by Yamazaki Kentaro (4)

House in the Garden by Yamazaki Kentaro (8)

House in the Large Garden by Yamazaki Kentaro (10)

House in the Garden by Yamazaki Kentaro (5)

AL CARINA

AL CARINA

AL CARINA

AL CARINA

House in the Large Garden by Yamazaki Kentaro (13)

House in the Large Garden by Yamazaki Kentaro (14)

House in the Large Garden by Yamazaki Kentaro (11)

House in the Garden by Yamazaki Kentaro (17)

Architect: Yamazaki Kentaro Design Workshop – http://ykdw.org/
Location: Sakura-shi, Chiba, JAPAN
Site Area 678.89 sqm
Floor Area 94.67 sqm
Structure: Wooden (partly steel frame)
Structural Design: ASD / Ryuji Tabata, Takayuki Tabata
Photography: Naoomi Kurozumi, Nahoko Koide

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Family Beach House in Eagle Bay, Western Australia

Eagle Bay House, located in the coastal south western town of Western Australia, was designed by architect Matthew Crawford in collaboration with Rosie Burton, daughter of the owners and graduate architect. The project sees the major addition and alterations to an existing family beach house.

A Quiet and Sunny Flat in the City Centre of Genoa / Gosplan

The quiet and sunny flat is situated in a XIX Century neighborhood in the city centre of Genova. The new layout of the flat is ruled by a huge piece of furniture, a sort of “domestic continuous monument” that cuts the house in two and strongly connotes the entry room, welcoming the guests.

Modern Loft Apartment in Vilnius / Dizaino Virtuve

The modern loft apartment interior was inspired by the architecture of the surrounding old town. The key task and challenge of the architect was to create the feeling of space, which has been achieved by joining the kitchen with the living room

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect

Greenwood Heights Rooftop Addition project focused on adding an additional story to a 3 floor townhouse. Zoning regulations meant that the new addition had to be set back 15 feet from the front wall of the house. This space is utilized as an outdoor deck with an exterior fireplace.

Raw and Industrial Ambience in Bite & Go Deli Cafe

Studio Yaroslav Galant Innovative Design has finalized Bite & Go. Deli Cafe interior, a gourmet cafe with delicious street food located in the heart...

Reconstruction of a Small Bungalow House in Singapore

Siglap Plain House is a single-family home designed by Aamer Architects in Singapore. Description by Aamer Architects: Located in front of a bus-stop at a...