Residential ArchitectureHousesHouse With Two Bay Windows / D'Arcy Jones Architecture

House With Two Bay Windows / D’Arcy Jones Architecture

House With Two Bay Windows / D'Arcy Jones Architecture

Project: House With Two Bay Windows
Architects: D’Arcy Jones Architecture
Location: Riley Park, Vancouver , Canada
Project Size: 2600 ft2
Completion date 2019
Photo Credits: Ema Peter
Text by D’Arcy Jones Architecture

This new infill project is tucked between two houses from very different eras. On the left is an original house from the early 1900’s, where one of the clients grew up. On the right is a 1980’s version of the same kind of house. This new house is both asymmetrical and symmetrical, to mesh with the adjacent architecture while being quietly modern. Square bay windows, an offset entry and a suppressed garage create a house that pinwheels around itself in plan and elevation. The interior is practical and almost rustic. Large windows, simple concrete floors and white painted millwork create an interior with a smooth ambience.

House With Two Bay Windows / D'Arcy Jones Architecture

House With Two Bay Windows / D'Arcy Jones Architecture

House With Two Bay Windows / D'Arcy Jones Architecture

kitchen / D'Arcy Jones Architecture

kitchen / D'Arcy Jones Architecture

staircase / D'Arcy Jones Architecture

House With Two Bay Windows / D'Arcy Jones Architecture

House With Two Bay Windows / D'Arcy Jones Architecture

bedroom / D'Arcy Jones Architecture

House With Two Bay Windows / D'Arcy Jones Architecture

Subscribe to our newsletter

Higher Ground Restaurant / DesignOffice

Architects: DesignOffice Project: Higher Ground Collaboration Basis Builders / Profile Furniture / BREC / JB Elliot Location: Melbourne, Australia Photographer Sean Fennessy Completion Date June 2016 DesignOffice were commissioned by...

Castle Hill House by Camelot Custom Home

This traditional home was built in 1917 in the center of Austin, Texas. It needed some new features for the growing family to enjoy....

Mediterranean Beach House / Laura Ortín Arquitectura

Located in the Mediterranean coast, this property is the result of the family need to expand the holiday residence. This Mediterranean beach house is fresh, cozy and illuminated, essential qualities to rest and disconnect during holidays.

Mimeus Refurbished an Old Winter Bivouac in the Dolomites

The Rifugio Pradidali lies at 2278 m a.s.l. and is a renowned departure point for many excursions and climbs in the Pala group in the Dolomites. Mimeus refurbished the old winter bivouac, which is usually used by mountaineers during the Rifugio’s winter closure.

High Street Flats, London / Wimshurst Pelleriti

Wimshurst Pelleriti are developing a small but perfectly formed apartment building in Hampton Wick on the site of two derelict shops.

Recommended Stories