Office DesignIshlav Offices in Tel Aviv’s Central Business District

Ishlav Offices in Tel Aviv’s Central Business District

Ishlav Offices in Tel Aviv’s Central Business District

Project: Ishlav Offices
Architects: Roy David Architecture
Location: WE Tower, Tel Aviv, Israel
Area: 485 sqm
Year: 2020
Photo Credits: Itay Benit

Ishlav is a marine insurance company, that is located in Tel Aviv’s central business district. The company’s main purpose is to ensure all boats, ships, yachts and cargo imports throughout Israel and is recognized as one of the largest marine travel insurance companies in the country. Ishlav commissioned Roy David Architecture to design their new offices in the WE Tower, reflecting the identity of their company throughout the design.

Ishlav Offices in Tel Aviv’s Central Business District

The design language was heavily influenced by the ocean and ships from the 1800s. With that, it was important for the designers to take these inspirations and uniquely integrate them into planning a concept for an office space while still including Ishlav’s personality.

Ishlav Offices in Tel Aviv’s Central Business District

The essence of the layout includes the offices’ public spaces, made up of the entrance, reception and lobby area which separate the private workspaces. Adjacent to the entrance area, the kitchen is strategically placed in the center of the plan, making it the heart of the space. Alongside the exterior curtain walls are executive offices and formal meeting rooms creating a closed space with an open feel. Parallel to the core are several open space desks, a kitchenette, and service areas, as well as a small hangout space used only by the employees. When designing a layout for Ishlav, one of, if not the largest, challenges was designing a functional floorplan within the triangular shape of the building.

Ishlav Offices in Tel Aviv’s Central Business District

RDA approached the design with influence of sea travel while still enhancing a sophisticated atmosphere. The attitude throughout the plan is heightened by blending a variety of industrial materials such as wooden wall accents, leather furniture, rusted metals and ocean-esque wallpapers and color palette. The colors within the office resemble colors of the ocean containing dark blues, greens and reds. Most of the layout combines custom-made furniture and carpentry items, such as the intricate wall cabinets and moldings. One of the main focal points in the entrance, aside from the elaborate ceiling design and chandelier, is a custom-made aquarium that is strategically placed between the lobby and an executive office. In addition, RDA partnered up with MAARs to design the offices’ partitions bounding the private rooms. The design includes a rusted metal zig zag detail and border, creating a more unique partition and resembling a metal that might be seen on a ship.

Ishlav Office in Tel Aviv’s Central Business District

Roy David Architecture’s main objective for Ishlav’s new office space was to formally recreate the world that travels amongst the ocean, while still being able to represent the importance of the company’s beliefs.

Ishlav Offices in Tel Aviv’s Central Business District

Ishlav Office in Tel Aviv’s Central Business District

Ishlav Office in Tel Aviv’s Central Business District

Ishlav Office in Tel Aviv’s Central Business District

Ishlav Office in Tel Aviv’s Central Business District

Ishlav Office in Tel Aviv’s Central Business District

Ishlav Office in Tel Aviv’s Central Business District

Subscribe to our newsletter

Horse Shoe House / Preston Lane Architects

Project: Horse Shoe House Architects: Preston Lane Architects Location: Hobart, Tasmania Photography: Derek Swalwell Horse Shoe House is a single family house designed by Preston Lane Architects, an...

Villa Mecklin: a Piece of Heaven in the Finnish Archipelago

Located in the Finnish archipelago, Villa Mecklin designed by Huttunen Lipasti Pakkanen Architects is the definition of the expression “a piece of heaven”. The...

Former Office Spaces in Amsterdam Converted into High-End Urban Lofts

With the conversion into high-end urban lofts Bureau Fraai & BNLA architecten made the design for the upgrade of former office spaces underneath two of in total four characteristic ...

A Luxury Tourist Residence with a Majestic View of the River

A couple passionate about gastronomy and great lovers of Charlevoix dreamed of designing a contemporary residence in this exceptional natural setting, both to enjoy a pied-à-terre in this region

Green House in Porto / URBAstudios

Architects: URBAstudios Project: The Green House Location: Porto, Portugal Area: 36.0 m2 Photography: João Morgado The Green House is 36 sqm apartment in Porto designed by URBAstudios, a studio...

Recommended Stories