facebook

K-pub Pizza, Hai Phong, Vietnam / StudioW

K-pub Pizza, Hai Phong, Vietnam / StudioW

Project: K-pub Pizza
Architects: StudioW
Location: Hai Phong, Vietnam
Year 2019
Text and photos provided by StudioW

K-pub Pizza is a restaurant project that was renovated from a typical townhouse in Vietnam. The street context is shaped by horizontal positioning of balconies and advertising signages. If not handled well, the building can easily be submerged in the entire neighborhood. Therefore, we propose the massing to be made up of vertical lines & forms to highlight, create its own accents and attract viewers from the street.

K-pub Pizza, Hai Phong, Vietnam / StudioW

The vertical elements are concretized & functionalized on the premises by the reception area, cashier, tree basin … They are made up of circular corten-steel blocks. These round corten-steel blocks help shape space & guide traffic in restaurants. They help the traffic in the building to be as soft and smooth as a floating river.

K-pub Pizza, Hai Phong, Vietnam / StudioW

The finishing materials of the project are also meticulously designed with the use of concrete, corten-steel and natural wood. They are both delicate and timeless materials. The above materials are being used to give a sense of coziness, nature & antiquity.

K-pub Pizza, Hai Phong, Vietnam / StudioW

The overall interior and exterior of the building includes 3 main colors: The green of the trees & plants helps people to relax. The brown color of the wood and corten-steel creates a feeling of trust, warmth and integrity. The gray-black color of the floor, ceiling, and wall acts as a background for the 2 above colors and also as an appetizing element.

K-pub Pizza, Hai Phong, Vietnam / StudioW

We use architecture as a tool with the desire to help diners get an unique experience when being at the restaurant.

K-pub Pizza, Hai Phong, Vietnam / StudioW

interior design, Hai Phong, Vietnam / StudioW

K-pub Pizza, Hai Phong, Vietnam / StudioW

bathroom, Hai Phong, Vietnam / StudioW

restaurant, Hai Phong, Vietnam / StudioW

restaurant, Hai Phong, Vietnam / StudioW

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Low-Maintenance Weekend Retreat in Texas by Wernerfield

This weekend house is located on a beautiful wooded site on Cedar Creek Reservoir. The project program included the design of a main residence, guest pavilion, storage barn and various ancillary architectural features. The goal of the design was to provide an artful and low maintenance retreat that would blend in with the site.

Juliette Apartment: Redesign the Third Floor of a Single-Family Residence

Juliette apartment is on the third floor in the attic of a building from Plateau Mont Royal, Montreal, Canada, and it was remodeled in 2014 by the architect Laurent McComber. Built in 1880, this old building had a roof made of thick layers of tar and gravel.

MAD Apartment by JAAK Design / Hong Kong

MAD Apartment is a studio home designed by JAAK Studio in Hong Kong. The name JAAK, a homophone of cantonese pronunciation - “宅 (home)“, is...

This One-Storey House ‘Creates’ an Outdoor Room in its Front Yard

Located in suburban Melbourne, Fairfield Hacienda is a one-storey house designed by MRTN Architects. Description by MRTN Architects: On the fringe of Melbourne’s inner suburbs,...