Residential ArchitectureHousesKHE House, Quang Nam, Vietnam / K.A.N Studio

KHE House, Quang Nam, Vietnam / K.A.N Studio

KHE House, Quang Nam, Viet Nam / K.A.N Studio

Project Name: KHE House
Architecture Firm: K.A.N Studio (kieunhanvn@gmail.com)
Lead Architects: Kieu Nhan
Project location: Quang Nam, Vietnam
Completion Year: 2019
Gross Built Area: 120.0 m2
Photo credits: Quang Dam

KHE House has the light penetrates the slots of building creating trails of light on walls and floors to make the space inside of the house more vivid.

KHE House, Quang Nam, Viet Nam / K.A.N Studio

KHE House holds so many nostalgia of a family original from Hoi An ancient town, which is one of the most important requirements for the architect playing with the idea of the project. The characteristics of Hoi An is reflected in red tiled houses, typical architectural features, cultural and culinary features which is integrated into the project to create a distinct character of the house retaining memories time over time.

KHE House, Quang Nam, Viet Nam / K.A.N Studio

The construction of building that suiting the surrounding context is the first priority of the design team. Located 3 km away from Hoi An towards Da Nang City, KHE House takes place in the Southeast which has the main wind direction. The solution is to take advantage of the wind direction to cool the house by natural wind through the sliding door system and to bring natural light into the house to reduce the use of artificial light during the day.

kitchen, Quang Nam, Viet Nam / K.A.N Studio

At night, from the outside to inside is like a story about a Pho Hoi poetic night by the Hoai River; with yellow colors, lights and interior space make us feel the warmth, affection and gentleness of Hoi An people.

KHE House, Quang Nam, Viet Nam / K.A.N Studio

The dining room and garden are the transition areas between the living room, the kitchen, the bedroom and the second floor; The dining room also the main area that connects all spaces together, as a place for family members share with each other about daily stories after working hours. The kitchen area is “open” to be exposed to the light through the skylight creating a ventilated space.

KHE House, Quang Nam, Viet Nam / K.A.N Studio

bedroom, Quang Nam, Viet Nam / K.A.N Studio

bedroom, Quang Nam, Viet Nam / K.A.N Studio

KHE House, Quang Nam, Viet Nam / K.A.N Studio

steel stair, Quang Nam, Viet Nam / K.A.N Studio

KHE House, Quang Nam, Viet Nam / K.A.N Studio

residential architecture, Quang Nam, Viet Nam / K.A.N Studio

entrance hall, Quang Nam, Viet Nam / K.A.N Studio

KHE House, Quang Nam, Viet Nam / K.A.N Studio

KHE House, Quang Nam, Viet Nam / K.A.N Studio

plan

Prumirim Beach House / Bruno Rossi Arquitetos

The Prumirim beach house is located in the northern coast of the São Paulo state - Brasil, it is laid out among the thick Atlantic woods of the Sao Paulo shoreline, a few meters from the sea. Due to the plentiful woods, the house implementation faces big limitations within the removal of threes.

Vineyard Church Conversion – The Resurrection of Lambert’s Cove Church

Vineyard Church Conversion is a project completed by Reconstructure LLC in West Tisbury, Massachusetts, US. The oldest Methodist Church on Martha's Vineyard is now a sumptuous...

Studio 73, Workspace by Nihil Estudio

The conception of projects for workspaces like Studio 73 offices helps to bring to life social changes and new conceptual forms of work which are demanded by the present labour market ...

2H House – a Luminous Residence that Encourages Communication

2H house is the result from the collaboration between Truong An Architecture and 23°5 Studio and it was designed for a family with two...

Ashby Residence in Austin, Texas / Matt Fajkus Architecture

The Ashby Residence is derived from the stereotomic operation of subtracting from and adding to a solid volume to enable specific programmatic relationships and daylight conditions. Sited on a typical 50’x150’ single-family residential lot in Austin, Texas, the design questions the standard house massing and arrangement by stretching along the length of the lot.

Related Articles