Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center / Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center / Shanhejinyuan Art Design

Project Name: Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center
Architecture Firm: Shanhejinyuan Art Design
Design Team: Wei Zhao, Xin Liu, Xiaoqing Dai, Nabuqi Bao, Xiaofen Liu, Chao JiangClients
Location: Fuzhou, China
Completion Year: 2019
Photo credits: Shi Yunfeng

Since the period of Wei and Jin dynasties in China, literati who has been in officialdom for a long time always has the fantasy of retirement and life in nature. Today, even though the hustle and bustle of the city blurs out the true meaning of life, the eagerness of Chinese literati to break away from the world has not diminished.

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center / Shanhejinyuan Art Design

Ge ling which is located in Fuzhou has a beautiful scenery. And Confucian culture here also flourished in the Song dynasty. It was then that the forms of cultivation, meditation and travel began to take shape.

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center / Shanhejinyuan Art Design

Therefore, the design team cleverly integrate the local natural scenery and Confucian culture and create a world-class cultural tourism background sales center through the extraction of Chinese landscape courtyard spirit. Guests can enjoy a leisurely vacation while meditating and touring.

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center / Shanhejinyuan Art Design

The design team extend the design concept of Chinese classical garden into the interior and introduce the most instinctive feeling of nature into the space as a symbol. The essence of this case lies in the subtle impact on the inner emotions brought by the space for the guests.

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center / Shanhejinyuan Art Design

The overall space of sand table area is grand and open. A vaulted ceiling covering the entire space and the champignon flower drop light that hangs down let whole space have luxuriant and composed temperament.
Wooden bookshelves as a background wall throughout the space build a kind of abstract and refined space artistic conception and give the project a concrete cultural symbol.

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center / Shanhejinyuan Art Design

Only when the form of the project is rooted in the cultural background of its environment can the emotion conveyed by the work and its own artistic quality be presented at the same time.

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center / Shanhejinyuan Art Design

The design team of Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center integrates the bones and colors of the traditional Chinese space with the modern life aesthetics and takes dark wood color, mica color as the space color advocate fundamental key.
The red, blue soft cloth art and neutral colors that adorn the local space make the whole space full of vitality and dignified and elegant.

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center / Shanhejinyuan Art Design

Chinese poet Juyi Bai compares peony to Xi Shi who is one of the most beautiful women in China, which shows that peony is the first flower in Chinese classical culture.

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center / Shanhejinyuan Art Design

The design team choses the local handicraft peony embroidery as the screen decoration. Therefore, space is endowed with strong humanistic feelings.

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center / Shanhejinyuan Art Design

Guests stroll through the circular walkways while appreciating the different spatial shapes of the building as the perspective changes. During the stroll, guests can feel the quiet and reserved cultural temperament of Confucianism.

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center / Shanhejinyuan Art Design

Lacquerwares in the space are the works of lacquerware artist Yang Guo. They delicately explain the spirit of craftsman and Fuzhou lacquerware culture.

interior design / Shanhejinyuan Art Design

“We respect the craftsman’s deep thinking and persistent attitude towards his works.” In the mean-while, the design team believes in the value of traditional culture and wants them to be inherited. Everyone who is deeply influenced by the profound connotation of Oriental artistic conception will have a pure land in his heart. They are eager to find the real habitat of body and mind after the prosperity.

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center / Shanhejinyuan Art Design

The guests are in the space with Chinese artistic conception, drinking tea and burning incense to meditate. In this place they abandon impetuosity and weariness and begin a self-examination.

interior design / Shanhejinyuan Art Design

The historical deposits of Chinese culture and modern people’s demands for life jointly shape this space with no restlessness of worldly life.

decoration / Shanhejinyuan Art Design

Exploring the essential relationship between human and space design, leading a more valuable lifestyle and introducing the concept of ” returning to the essence of life ” into the domestic real estate industry are the beliefs that Shan He Jin Yuan will adhere to forever.

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center / Shanhejinyuan Art Design

interior design / Shanhejinyuan Art Design

restaurant / Shanhejinyuan Art Design

office / Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center / Shanhejinyuan Art Design

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Small Studio Apartment Designed by the Mexican Studio Palma on the Roof of a House

In Mexico City, the growing demand for housing in certain areas, as well as the increase in density, has motivated the population to find ways of making the most out of their rooftops. In this case, the client was looking to expand a small extra room to be used as a full studio with an independent access.

Mut Design created a mobile kitchen of wood, copper and marble

Classicism and innovation are combined and brought to you by this set of 5 pieces of furniture made by Mut Design studio for the...

Noho loft in Manhattan by Abelow Sherman Architects

Noho loft occupies a unique location in Manhattan, impacted at the intersection of two alleys, with window exposures into what is effectively the middle...

ESQVTA Refurbished a Luxury Apartment in Porto, Portugal

ESQVTA acquired and refurbished a luxury apartment that would permit access to national and international public to the 15 year old ESQVTA’s aesthetic and lifestyle that had until that point only been available to clients.