Architecture and Interior Design StudiosArk4Lab of ArchitectureL-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury

Architects: Ark4lab of Architecture
Project: L-Shaped Villa
Design Team: Giorgos Tyrothoulakis, Evdokia Voudouri
Location: Thassos, Greece
Photography: Nikos Vavdinoudis, Christos Dimitriou, Studiovd
Text by Ark4lab of Architecture

The single house “olion” is situated in an olive grove with olive trees planted in the beginning of the 16th century, in Thassos island. The L-shaped villa, with its functional volumes distinctly separated, unfolds in two levels. The ground floor comprises the unified space of the sitting area and the kitchen, a wc and two bedrooms. The first floor contains the master bedroom with an en-suite bathroom.

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 1

The austere lines of the building contrasting its organic environment, creates a landscape of relaxation and well-being.

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 2

Internal viewpoints and views are elements of the site displayed through a transparent and whitewashed interior, completing the special relationship between building and landscape.

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 3

The colour white, wood, large openings and the water element are used in order to enhance the architectural concept, creating clean surfaces and an environment that harmoniously embodies a bohemian luxury.

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 4

In a continuation of the interior, several semi-outdoor spaces, transitional or not, constitute an important living area characterised by its immediacy of the olive grove and the water.

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 5

All outdoor activities take place around the swimming pool, with signalling and lighting elements made of local earthy materials. Internally, earthy hues, natural materials, unified clean surfaces and ethnic objects contribute to the spatial personality, while keeping its aesthetic purity intact.

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury

About Ark4lab of Architecture
Ark4lab is an open Architecture laboratory based in Thessaloniki , Greece, devoted to contemporary architectural design and research. It was founded by George Tyrothoulakis and Evdokia Voudouri, both graduated in Architecture at Aristotle University of Thessaloniki.

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 7

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 8

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 9

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 10

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 11

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 12

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 12

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 13

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 14

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 15

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 16

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 18

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 19

L-Shaped Villa Featuring Large Openings, Clean Surfaces and Bohemian Luxury 20

Grey-Toned Apartment in Taipei / Wei Yi International Design Associates

This grey-toned apartment is a project in Zhuwei, Tam.sui (Taiwan) with a floor area of 270 m2. The condo faces the estuary of Tamsui River and sits against Mt. Datun.

Starting from Scratch – A Project by Odelia Barzilay

The new home of this 40-something couple and their three young children is the epitome of a successful blend of modern design with cozy warmth.

Striking Rooftop Addition to a Top Floor Flat in North East London

deDraft were approached by a young family to design a striking rooftop addition to a top floor flat in Walthamstow, North East London. With one child they sought to utilise the generous proportions of the 1950’s Warner flat to create a dedicated master suite with the inclusion of any external terrace space, taking in the uninterrupted views of Lloyd Park

Bungalow-Style Additions to a 1890 Heritage Cottage

Despite some bungalow-style additions to its verandah, the street-facing south elevation of this Parnell cottage/villa remained largely faithful to the original 1890s form. To the rear, however, a miscellany of additions and alterations in a variety of architectural styles, had extended the dwelling with consequential modification to the original villa roof-line.

Casa Grava, Buenos Aires / Estudio PK

Casa Grava was projected as a massif with its personal and tectonic imprint. Regarding the search of its materiality, the choice of stone on its exterior was prompted by a nostalgic idea of the client

Recommended Stories