Malibu Apartment by Fernanda Marques Arquitetos

Malibu Apartment

Malibu apartment is a 800sqm duplex in São Paulo, designed for a young enterprising businessman, relies heavily on innovative and hi-tech solutions. Malibu apartment was designed by Fernanda Marques Arquitetos Associados.

On the lower floor the central idea was to enhance the living area so as to provide maximum integration among the spaces, as is the case with the gourmet kitchen, integrated with the dining-room. Likewise, the stairwell and elevator casing that provide access to the upper floor were designed in glass, so as to integrate the living-room to the media room and the exterior, where we find a bold swimming-pool, also built from glass, after thorough superimposed structure and load-bearing calculations.

Malibu Apartment 1

Glazing the elevator case and the clear glass steps on the stairs proved to be major challenges in the design of the apartment. The upper floor also has a clear glass walkway, a steel frame structure clad in stainless steel. In the media room on the lower technology is present in the form of a touchscreen video wall approximately 6m long.

Architecture and Interior design: Fernanda Marques Arquitetos Associados
Project: Malibu Apartment
Location: São Paulo, Brazil
Photography: Romulo Fialdini

Malibu Apartment 2

Malibu Apartment 3

Malibu Apartment 4

Malibu Apartment 5

Malibu Apartment 9

Malibu Apartment 6

Malibu Apartment 7

Malibu Apartment 8

Malibu Apartment 12

Malibu Apartment 10

Malibu Apartment 11

Malibu Apartment 12

Malibu Apartment 13

Malibu Apartment 14

Malibu Apartment 15

Malibu Apartment 16

Malibu Apartment 17

Malibu Apartment 18

Thank you for reading this article!

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

K16 Cafe in Perm, Russia, ALLARTSDESIGN 4

K16 Cafe in Perm, Russia / ALLARTSDESIGN

In Russia (Ural), Perm - a new cafe called K16 Cafe was opened. The interior was executed by studio ALLARTSDESIGN led by designer Artemy Saranin. The facility is located on the ground floor and covers an area of only 115 ft2.
Morro Apartment / Hinterland Architecture Studio

Morro Apartment, Portugal / Hinterland Architecture Studio

The original house is divided into minimum spaces, articulated by the entrance hall and a small corridor. The aim of the project was to maximize the living space of the house, stripping the space to the bare minimum and reorganizing the plan.
Clifftop Residence / Joe Adsett Architects 8

Clifftop Residence / Joe Adsett Architects

Clifftop residence originated from the idea of building a three-storey extension in a sliver of land perched on the edge of a cliff. As the first sketches were presented a landslide occurred, destroying an enormous historic porphyry wall bounding the property along Walker Avenue.
Backwater House 2

Backwater House by Platform 5 Architects

Designed by Pltaform 5 Architects for a young family, Backwater house has a traditional architecture and contemporary interiors. Project description: The house sits on a...
Summerhill House in Midtown Toronto 5

Summerhill House in Midtown Toronto / Atelier Kastelic Buffey

The new 3,900-square-foot Summerhill house utilizes the foundation and side walls of a previous house on site, and occupies the footprint of the original building with only a modest expansion at the rear. The three-storey datum of the neighbouring homes is maintained.

More Articles Like This